KELEBEKLER BAHARA HAZIR

KELEBEKLER BAHARA HAZIR
Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay öncülüğünde, yapımları devam eden Kelebekler Vadisi ve Aşkın Kanatları Müzesi’ne basın gezisi düzenlenerek bilgilendirme yapıldı

Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay öncülüğünde, yapımları devam eden Kelebekler Vadisi ve Aşkın Kanatları Müzesi’ne basın gezisi düzenlenerek bilgilendirme yapıldı.

70 TÜR KELEBEĞİN YER ALDIĞI VADİ

Türkiye’de bir ilk olan, 385 bin m2’lik, 54 futbol sahası büyüklüğündeki Konya’nın en özel mimarilerinden biri olan Kelebekler Vadisi Türkiye’de oluşturulan ilk tropik bahçe olma özelliğine sahip. Vadi içerisinde 20 bin adet bitki ve toplam 70 tür kelebek yer alacak. Bu kelebeklerin 6 bini aynı anda görülebilecek. Maksimum yaşam süresi 4 günle 10-11 ay arasında değişen ancak dış etkenlerle beklenen yaşam süresi 2 ila 14 gün arasında olan kelebekler Konya’da sadece doğal yolla ölecek ve hayatın tadını çıkaracak. Kelebek temalı vadinin içerisinde amfi tiyatro, sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri bulunacak. Vadi içinde 10 bin kelebeğe ev sahipliği yapacak ‘Aşkın Kanatları Müzesi’, aynı zamanda dünyanın en büyük kelebek bankaları arasına girecek. Aşkın Kanatları Müzesi’nde yapay şelaleler yer alacak. Gelen ziyaretçilere bilgilendirme filmi izletilebilecek 90 kişilik sinema mevcut. Çok amaçlı salonların yanında, kafeterya ve hediyelik eşya dükkânları da olacak. Kelebek temalı mobilyaların konseptte olması dikkat çekiyor. Müzenin içerisinde birçok böceğin bulunacağı Böcek Köyü bulunacak. Aşkın Kanatları Müzesi’ni sivil 7.5, öğrenci 5 liraya ziyaret edebilecek.

“TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Konya’nın Mayıs ayında çok özel bir yaşam alanına kavuşacağını söyleyen Uğur İbrahim Altay, “50 milyon TL’lik yatırım olan Kelebekler Vadisi en ince detayına kadar özenle düşünülmüştür. Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen bir proje, Konya turizminin daha çok gelişmesi açısından önemli bir yere sahip olacaktır. Bu proje ile toplumda doğa bilinci ve farkındalığı artırılacak. Proje ayrıca ülkemizde doğal yaşam alanlarının tahribinin önlenmesine katkıda bulunacak. Proje sayesinde bilimsel ve akademik çalışmalar için canlı bir laboratuvar oluşturulacak ve doğa bilimine bu şekilde katkı sağlanmış olacak. Konya’mızda ve ülke genelinde öğrenci gruplarına burada doğa ile ilgili eğitim verilebilecek ve yeni nesillere bu sayede çevre bilinci aşılanmış olacak. Kelebek çiftliği Türkiye’de ilk olması sebebiyle, Konya’mızın ve Selçuklu ilçemizin tanıtımına da katkı sağlayacak. Yerli ve yabancı turistlere daha önce yaşamadıkları bir deneyim sunacağız. Ayrıca burada doğal yolla ölen kelebekler koleksiyon haline getirilerek dünyaya ihraç edilebilecek. Konya’yı Türkiye’de ayrıcalıklı kılacak olan bu projemizle halkımızı kavuşturmak için heyecanla bekliyoruz” diye konuştu. (Emine Şeyma Yıldız)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum