Kelebekler gün yüzüne çıktı

Kelebekler gün yüzüne çıktı
Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı olan Kelebekler Vadisi Konya’mıza hayırlı olsun” dedi

Emine Şeyma Yıldız’ın Haberi

Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı olan Kelebekler Vadisi Konya’mıza hayırlı olsun” dedi.

 “ZİYARETE AÇILDI”

Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay öncülüğünde, Kelebekler Vadisi Parkı ve Aşkın Kanatları Tropikal Kelebek Bahçesi’ne basın gezisi düzenlendi. Türkiye’de bir ilk olan, 385 bin m2’lik, 856 basketbol, 54 futbol sahası büyüklüğündeki Konya’nın en özel mimarilerinden biri olan Kelebekler Vadisi, Türkiye’de oluşturulan ilk tropik bahçe olma özelliğine sahip. Kelebek temalı vadinin içerisinde 40 tür kelebeğin yanında amfi tiyatro, sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri bulunuyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Çok amaçlı salonların yanında, kafeterya ve hediyelik eşya dükkânları da yer alıyor. Kelebek temalı mobilyaların konseptte olması dikkat çekiyor. Müzenin içerisinde birçok böceğin olduğu Böcek Köyü bulunuyor. Ziyarete açılan Aşkın Kanatları Tropikal Kelebek Bahçesi’ni sivil 7.5, öğrenci 5 liraya gezebilecek. Başbakan Davutoğlu’nun yapacağı resmi açılışın tarihi henüz net değil.

“ŞEHRİN YENİ CAZİBE MERKEZİ”

Kelebekler Vadisi Parkı'nın Konya'ya değer katacağını ve şehrin yaşam kalitesini artıracağını belirten Uğur İbrahim Altay, “50 milyon TL’lik yatırım olan Kelebekler Vadisi en ince detayına kadar özenle düşünülmüştür. Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen bir proje, Konya turizminin daha çok gelişmesini sağlayacak. Konya’yı cazip merkezi haline getirecek. Tıpkı Hz. Mevlana Müzesi gibi turistlerin ilgi odağı olacak. Proje ayrıca ülkemizde doğal yaşam alanlarının tahribinin önlenmesine de katkıda bulunacak. Konya’mızın ve Selçuklu ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak. Yerli ve yabancı turistlere daha önce yaşamadıkları bir deneyim sunacak. Konya’yı Türkiye’de ayrıcalıklı kılacak olan bu projeyi gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.