Kelebekler Vadisi'nin "tabiat parkı" ilan edilmesi

Kelebekler Vadisi'nin "tabiat parkı" ilan edilmesi
Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan: "Ziyaretçilerin rahat gezebilmelerine imkan sağlamak üzere, dere kenarına ve arazinin bazı noktalarına yaya yolları yapacağız"

ANKARA (AA) - Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Türkiye'nin 205'inci tabiat parkı olarak tescillenen Kelebekler Vadisi'nin rahat gezilebilmesi için dere kenarına ve arazinin bazı noktalarına yaya yolları yapacaklarını bildirdi.

Kaplan, açıklamasında, ilçeye 5 kilometre mesafede yer alan ve önemli kelebek türleri ile aynı zamanda karaleylek ve bıyıklı doğan sayesinde önemli kuş alanı statüsüne sahip olan Kelebekler Vadisi'nin, Türkiye'nin 205'inci tabiat parkı olarak tescillendiğini hatırlattı.

Kelebekler Vadisi'nin koruma altına alınmasının önemine işaret eden Kaplan, şunları kaydetti:

"Vadiye girdiğinizde, kaya mağaraları da bulunuyor. Ortasından şırıl şırıl İnözü Deresi akıyor. Kuş sesleri arasında yolculuğunuzu yaparken, etrafınızda uçuşan kelebekler oldukça güzel görüntülere sahne oluyor. Ziyaretçilerin rahat gezebilmelerine imkan sağlamak üzere, dere kenarına ve arazinin bazı noktalarına yaya yolları yapacağız."

Kaplan, alanın koruma altına alınması dolayısıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.