Kemancı Group ezber bozuyor

Kemancı Group ezber bozuyor
Kemancı İnşaat Konya'da özellikle Sancak ve Karatay bölgelerinde yaptığı inşaatlar ve projelerle 15 yılda müşterilerinin güvenini kazandı.

Konya'da özellikle Sancak ve Karatay bölgelerinde yaptığı inşaatlar ve projelerle 15 yılda müşterilerinin güvenini kazanan Kemancı İnşaat, bünyesinde bulunan alışveriş merkezi, market, nakliye, otobüs işletmeciliği ve inşaat mühendisliği gibi şirketleri tek bir çatı altında toplayarak Kemancı Group olarak hizmet vermeye başladı.

Asıl işlerinin inşaat ve insanları ev sahibi yapmak olduğunu söyleyen yönetim kurulu üyesi Sedat Gök, firma çalışmaları ve yapacakları projeler hakkında bilgiler verdi.

Gök, 15 yıla dayanan bir tecrübelerinin olduğunu belirterek, “Şirketimizin yönetim kurulu başkanı olan Salih Kemancı yaklaşık 15 yıldır Sancak ve Karatay Bölgesi’nde birçok inşaat ve projeye imza attı. Yaptıkları daire ve konutları da yap-sat mantığıyla satıyorlardı. Grup olmadan önce Kemancı İnşaat’ın haricinde, AVM, market, nakliye, çalışan otobüsler, inşaat mühendisliği gibi şirketlerimiz faaliyetlerini sürdürmekteydi.  Özellikle inşaatta kendi yaptığımız yerleri satacağımız için Kemancı Group'u kurarak diğer şirketleri de bünyemize alalım istedik. Sonrasında da Kemancı Group'u kurduk ve kurumsal bir yapıyla hizmet vermeye başladık” dedi.

“750 DAİRELİK ÖNEMLİ BİR PROJEYE BAŞLIYORUZ”

Konya'da bugüne kadar 600 ila 700 daireyi teslim ettiklerini hatırlatan Gök, “Bizim asıl işimiz ve gelir kaynağımız inşaat. İnşaatta site içi, 2+1 3 +1, 4 +1 projeler yapıyoruz. Daha önce mimari tarzda çalışmalar yapılmıyordu. Kurumsallığa geçiş yaptığımız için iç mimarlarla çalışıyoruz ve Ali Ulvi Kurucu Caddesi’nde 750 dairelik bir projeye başlıyoruz. Şu anda 164 dairenin temelini attık. İkinci ve üçüncü etapta 3+1 ve 4+1 dairelerimiz var. Bu siteyi iki yıl içinde teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

“MÜŞTERİLERİMİZE ÖDEMEDE KOLAYLIK SAĞLIYORUZ”

Kemancı Group olarak inşaat projelerini yap-sat ile kooperatif arasında bir konsepte dönüştürdüklerini vurgulayan Gök, inşaatta ezber bozacak bir sisteme imza attıklarını söyleyerek şu bilgileri verdi: “Kendi bünyemizde müşterilerimize ödeme planı çıkarıyoruz. Mesela Sancak Bölgesi’nde başlayacağımız 168 dairelik projemiz için yüzde 30'u peşin alıp geri kalanını 36 aya kadar vadelendirme yaparak kendi bünyemizde taksitlendirme yapıyoruz. Kendi bünyemizde bir ödeme planı oluşturarak müşterilerimize kolaylık sağlıyoruz.  Biz ödeme planını bizden ev alan vatandaşların isteği doğrultusunda hazırlıyoruz, bu da müşteri için çok büyük bir kolaylık sağlıyor.”

YENİ PROJELER GELİYOR

Önümüzdeki süreçte, bin dairelik önemli bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Gök, “Şu anda Ali Ulvi Kurucu ve Kosova Park olarak bilinen Sancak Mahallesi bölgesindeki projelerimizi bitirmeyi planlıyoruz. Bu projeleri 1,5-2 yıl içerisinde bitirip teslim ettikten sonra diğer projelerimize başlayacağız” dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Konuşmasında, “Kemancı İnşaat olarak biz çok küçük projelerle işe başladık ve bugünlere büyüyerek geldik” diyen ve inşaat sektörünü değerlendiren Gök, “Konya'da inşaat inanılmaz büyük bir sektör ama sahayı iyi bilmeyen kişiler sektörümüze zarar veriyor. Maalesef insanlar binanın kalitesine değil de satış değerine bakıyor. Bizim müşteri memnuniyetimiz çok fazla, yaptığımız işin arkasında duruyor ve satarken de bu şekilde satıyoruz. Bu durumu müşterilerimiz de biliyor” şeklinde açıklama yaptı.

KEMANCI GROUP'UN FARKINI ANLATTI

Proje ürettikleri bölgelerde Kemancı Group’un çok fazla tanındığına dikkat çeken Gök, “Sancak bölgesinde 650 dairelik bir proje yaptık ve projeye başlarken, yeni projemizle buradayız diye bir tabela astık. Sadece bu tabelayla yani ismimizle daire sattık. Hafriyata başladıktan sonra finansman sağladıkça yapalım mantığı yok bizde. Eski Nakipoğlu Hastanesi bölgesinde bir projeye başladık. Temeli açtık ve mart ayıydı kar yağışı oldu, temelden kar kürüyerek beton döktük ve kısa sürede 42 daire 2 blok binayı teslim ettik. Burada 2 yıl sözleşmemiz olduğu halde çok kısa bir sürede inşaatları teslim ettik ve insanlar oturmaya başladı. İnşaat sektörü parayla döndüğü için biz finansmanı kendimizden sağlıyoruz. Finansmanı kendimiz sağladığımız için projelerimizi çok çabuk yapıp teslim ediyoruz.”

EV SAHİBİ OLACAKLARA ÖNEMLİ UYARI

Kemancı Group Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Gök, ev sahibi olacak vatandaşlara da önemli uyarılarda bulundu ve şu açıklamayı yaptı: “Biz kasamızda ne kadar paramız varsa o ölçüde daire yapıyoruz. Elimizde bin dairelik projemiz varken bitirmeden başka bir  projeye girmiyoruz. İnsanlar ev alsın, herkesin evi olsun ama firmayı araştırıp ev alsınlar. Firmaların yaptıkları yerleri, finansmanını araştırsınlar. Geçmişlerini araştırsınlar. İnsanlarımızı hayal kırıklığına uğratan firmalar maalesef var. Biz gelen müşterilerimize de diyoruz, bizi araştırın, bizden almanız önemli değil. Ev alacağınız firmanın geçmişini araştırın ev alın diyoruz. Konya piyasasında çok insan mağduriyet yaşadı. Biz insanlara güven veriyoruz ve müşterilerimize her türlü ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Peşin parayla alan müşterilerimize gereken iskontoyu yapıyoruz. Taksitle verdiğimiz müşterilerimize de vade farkı ve faiz uygulamıyoruz, bütçelerine göre 36 aya kadar taksit avantajı sunuyoruz.”

(Haber: Mine Doruatlı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.