Kemik iliği aranan küçük Bade'nin vefatı

Kemik iliği aranan küçük Bade'nin vefatı
Hollanda'da ilik nakli beklerken vefat eden 4 yaşındaki Bade Çakır'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Trabzon'a gönderildi

ROTTERDAM (AA) - Hollanda'da ilik nakli beklerken vefat eden 4 yaşındaki Bade Çakır için Rotterdam kentinde cenaze namazı kılındı.

HDV Rotterdam Mevlana Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Bade Çakın'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Trabzon'a gönderildi.

Din İşleri Ataşesi Dr. Mehmet Malkoç tarafından kıldırılan cenaze namazına Bade'nin yakınları ile Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan katıldı.

Baba Muhammed Çakır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hayat dolu evladının gözlerinin önünde eridiğini belirtti.

Acılı baba enerji dolu olan kızının lösemi hastalığına yenik düştüğü için tarif edilemez bir üzüntü içinde olduğunu ifade ederek, ''Toz pembe olan kısacık hayatı griye sonra siyaha dönüştü. Onun bir günde bu hale gelmesi bizi mahvetti. Bütün imkanları denedik ama ilik bulamadık'' dedi.

Muhammed Çakır, Bade Çakır'ı hastanede yüzlerce kişinin ziyaret ettiğini anlatarak, "'Allah hepsinden razı olsun. Başta Başbakanımızın eşi Sare Hanım, Büyükelçimizin eşi Senem Hanım ve diğer bakanlarımızın eşleri olmak üzere herkese çok teşekkür ederim'' diye konuştu.

Minik Bade'nin son sözlerinin ''Uyumak istemiyorum baba'' olduğunu ifade eden Muhammed Çakır, Bade'nin ilik bulamayan son hasta olmasını da diledi.

Bade için Türkiye, Hollanda ve Almanya'da uygun doku tipinin bulunması amacıyla kampanyalar düzenlenmişti. Bade'ye uygun dokunun bulunması için Frankfurt yakınlarındaki Worms kasabasındaki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camisinde doku tipleme kampanyası düzenlenmesi planlanıyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.