Kendi Küçük Gönlü Büyük!

Kendi Küçük Gönlü Büyük!
Karatay'da yaşayan, 5 yaşındaki Sümeyye, harçlıklarından kumbarasında biriktirdiği 12,75 TL’yi Halep’e bağışladı.

Karatay'da yaşayan, 5 yaşındaki Sümeyye, harçlıklarından kumbarasında biriktirdiği 12,75 TL’yi Halep’e bağışladı. Suriye’nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına karşı, Konya’da faaliyet gösteren Nun İlim, Kültür ve Gençlik Derneği (NUNDER)’in başlatmış olduğu yardım kampanyasına, Karatay İlçesinde yaşayan 5 yaşındaki Sümeyye Yararoğlu’da destek verdi. Sümeyye, ailesinin verdiği harçlıklarından kumbarasında biriktirdiği 12,75 TL’yi, Halep’te insanlar ölmesin diye bağışladı. Babası oto tamirciliği yapan 5 yaşındaki kızı Sümeyye, babasının kendi cebinden vermeyi teklif ettiği parayı kabul etmeyerek, harçlıklarından biriktirdiği kumbarasındaki tüm parayı Halep’teki yaşıtları için bağışladı. Baba Harun Yararoğlu kızının bu örnek davranışı karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek, kızıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Nun İlim, Kültür ve Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Musab Muhammed Yiğit ise yaptığı açıklamada, “Halep’te İnsanlık Ölmesin” yardım kampanyasında 5 yaşındaki Sümeyye’nin göstermiş olduğu bu güzel davranışın, kendilerini son derece memnun ettiğini ve gururlandığını dile getirerek, dernek yönetimi olarak Sümeyye’nin ödüllendirileceği bilgisini verdi.

sumeyye-yararoglu.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.