Kendilerini polis ve savcı olarak tanıttılar! 45 ata altın ve çok sayıda bilezikle yakalandılar

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıttılar! 45 ata altın ve çok sayıda bilezikle yakalandılar
 Editör
Konya merkezde büyük bir dolandırıcılık meydana geldi. Kendilerini polis ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişilerden 45 ata altın ve çok sayıda bilezik ele geçirildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, kendilerini polis ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; Selçuklu ilçesi Nişantaş Mahallesi Arif Çelebi Sokak üzerinde meydana gelen olayda; bir vatandaşı telefonla arayarak kendilerini polis ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan şüpheli şahısların, korku ve panik oluşturmak suretiyle müştekinin ikametinden yüklü miktarda ziynet eşyası ve nakit parayı elden aldıkları tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde, ziynet eşyaları ve nakit parayı aldıktan sonra iki farklı ticari taksi değiştirerek İstanbul ili istikametine seyrettikleri belirlenen şüpheliler, Bolu ili Anadolu Otoyolu üzerinde yakalanmıştır.

konya-altin.jpg

İŞTE ELE GEÇİRİLENLER

Şüphelilerin yapılan üst aramalarında, müşteki şahsın elden teslim ettiği;

▪️ (45) adet Ata Altın
▪️ (1) adet 5’li Reşat Altın
▪️ (6) adet Ajda Bilezik (60 gram)
▪️ (2) adet Adana Burması (100 gram)
▪️ (3) adet Çeyrek Altın
▪️ (1) adet 1 gram Altın
▪️ (1) adet Altın Zincir
▪️ (1) adet Altın Bileklik
▪️ İnci Kolye, Bileklik ve Yüzükler
▪️ 14.000 TL nakit para olmak üzere müştekiye ait ziynet eşyaları ve nakit paranın tamamı ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili A.K. ve D.Y.G. isimli şüpheli şahıslar, gerekli adli işlemlerin ardından Adli Makamlara sevk edilmiş, şahıslar tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir.

konya-altn-savci-dolandirici-002.jpg

DERHAL 112 ARANIP HABER VERİLMELİ

Konya Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması amacıyla, kendisini polis, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da ziynet eşyası talep eden şahıslara itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşılması halinde derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması önem arz etmektedir."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.