Kenny Gabriel Türkiye'de mutlu

Kenny Gabriel Türkiye'de mutlu
Pınar Karşıyaka'nın ABD'li oyuncusu Gabriel:- "Yaşanan terör olaylarının Türkiye'de olabileceği aklıma gelmemişti ama dünya maalesef böyle bir yer, bu olanlar Türkiye'ye bakış açımı değiştirmiyor, burayı çok seviyorum" - "Play-off'ta daha iyi olma ihtimal

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'da ABD'li oyuncusu Kenny Gabriel, Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarının, Türkiye'ye bakış açısını değiştirmediğini ve bu ülkeyi çok sevdiğini söyledi.

Pınar Karşıyaka formasıyla 2. sezonunu geçiren Kenny Gabriel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbolda her senenin mükemmel olmasının beklenemeyeceğini, takım olarak iniş çıkış yaşamalarının normal olduğunu kaydetti.

Bu sezon için bu tanımın doğru olduğunu kaydeden Gabriel, şöyle konuştu:

"Maç maç düşünüp ona göre ilerlememiz gerekiyor. Bence play-off'ta iyi olma ihtimalimiz var ve orada şansımız daha yüksek. Takım olarak idmanlarda ve maçlarda birbirimize daha fazla enerji vermemiz lazım. Elimizden gelenin en iyisini yaparak, eğlenerek oynamamız gerekiyor. Böyle yaparak da geriye kalan tüm maçlarımızı kazanabileceğimizi düşünüyorum."


- "Üzerimizde çok baskı vardı"

Gabriel, bu sezon üstlerinde çok baskı olduğunu belirterek, THY Avrupa Ligi'ndeki ilk sezonlarında fazla bir beklentilerinin olmadığını buna rağmen Barcelona'yı yenmeyi başardıklarını hatırlattı.

THY Avrupa Ligi'nde tecrübe kazandıklarını kaydeden Gabriel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şanssızlık yaşadık, Eurocup'ta oyun kurucusu sorunumuz vardı. Daha sonra Lazeric geldi ve bize çok yardımcı oldu. Ben hala Eurocup'ta iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Basketbolda her maçı kazanmamız imkansız, bu işler böyle ve önümüzdeki maçlarda çok daha iyi olmamız gerekiyor."


- "Türkiye'yi çok seviyorum"

Gabriel, Türkiye'ye gelirken herhangi bir beklentisinin veya düşüncesinin bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"İzmir'i çok seviyorum, hava çok güzel. Bu son olayların Türkiye'de olabileceği aklıma gelmemişti ama dünya maalesef böyle bir yer, bu olanlar Türkiye'ye bakış açımı değiştirmiyor, burayı çok seviyorum. İstanbul'u trafikten dolayı sevmiyorum ama İzmir'i ve Türkiye'yi seviyorum. Ailem de Türkiye'yi çok seviyor. Çocuklar parkta keyif alıyorlar ve biraz büyüdükleri için basketbol sahasına götürmemi istiyorlar. Neredeyse her gün onlarla basketbol oynamaya çalışıyorum. Onlar burada çok mutlu."


- "Kimse insanların ölmesini istemez"

Ankara'daki terör olaylarının kendisini etkilemediğini kaydeden Gabriel, "Ne zaman böyle bir şey olsa tüm ülkeyi etkileyen bir durum oluyor. Olaydan sonra Ankara'da oynayan arkadaşlarımla konuştuğumda patlama sesini çok yakından duyduklarını söylediler. Ben de o sırada arkadaşlarımın iyi olup olmadıklarını öğrenmeye çalıştım. Umarım bu olaylar kısa zamanda biter, kimse insanların ölmesini veya savaş olmasını istemez" dedi.

Gabriel, kariyer planlaması için henüz bir şey düşünmediğini belirterek, "Önce bu sezonu bitirip, şampiyonluğa kadar gitmek istiyorum. Önümüzdeki sezondan önce bu sezon en iyisini yapacağım. Ondan sonra olacaklar olur" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.