Kenya medya heyetinden AA'ya ziyaret

Kenya medya heyetinden AA'ya ziyaret
TİKA tarafından düzenlenen program çerçevesinde Türkiye’ye gelen 12 kişilik Kenyalı medya çalışanı, AA'yı ziyaret etti

ANKARA (AA) – Kenya medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından düzenlenen program çerçevesinde Kenya'dan gelen medya mensupları, AA'nın faaliyetleri, yayın dilleri ve hedefleri hakkında bilgi aldı.

Heyeti ağırlayan AA Afrika Haberleri Editörü İbrahim Tığlı, AA'nın yayın dilleri hakkında heyete bilgi verdi. AA'nın faaliyetleri hakkındaki sunumu izleyen heyet, Tığlı'nın AA'nın tarihi hakkındaki açıklamalarını dinledi.

Tığlı, AA'nın kuruluşu itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti ile özdeş olduğunu ve dünyada kurulan en eski belli başlı büyük ajanslardan biri olduğunu söyledi.

AA'nın sadece yerel veya ulusal düzeyde değil, küresel çapta bir ajans olduğunu vurgulayan Tığlı, AA'nın küresel yapılanmasının halen devam ettiğini de aktardı.

Tığlı, AA'nın Haber Akademisi çalışmaları hakkında da bilgi vererek, AA savaş muhabirliği eğitimine kurum çalışanlarının yanı sıra ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarında görev yapan muhabir, foto muhabiri ve kameramanların da katılabildiğini ifade etti.

Kenya'nın Afrika'nın en önemli ülkelerinden biri olduğunu ve Doğu Afrika'nın kalbini oluşturduğunu dile getiren Tığlı, 2017'de Kenya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ofis açmayı planladıklarını belirtti.

Tığlı, AA vasıtasıyla Türkiye'yi Afrika'ya, Afrika'yı da Türkiye'ye taşıyacaklarını söyleyerek, sözlerini "Biz Afrikayı seviyor ve Afrikalıları çok önemsiyoruz." diyerek tamamladı.

Kenya basın heyeti daha sonra AA'nın haber birimlerini gezerek kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı.

Afrika'nın farklı ülkelerinde bu yıl yeni ofisler açmayı planlayan AA, Afrika haberlerinde yeni bir haber dili oluşturmayı hedefliyor. Bu haber dili Afrika'daki gelişmeleri objektif şekilde haberleştirmeyi hedeflerken, Afrika'nın artı değerlerini de göstermeyi amaçlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.