Kenyalı gazetecilerden TBMM'ye ziyaret

Kenyalı gazetecilerden TBMM'ye ziyaret
Türkiye-Kenya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Kaçar:- "Türkiye olarak Kenya'nın kalkınmasını, gelişmesini önemsiyoruz. Gerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, gerek sivil toplum örgütlerimiz eliyle Kenya'nın gelişimi noktasında son yıllarda öne

TBMM (AA) - Türkiye-Kenya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mahmut Kaçar, "Türkiye olarak Kenya'nın kalkınmasını, gelişmesini önemsiyoruz. Gerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, gerek sivil toplum örgütlerimiz eliyle Kenya'nın gelişimi noktasında son yıllarda önemli katkılar vermekteyiz." dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kaçar, Yeni Halkla İlişkiler Binası Komisyon Toplantı Salonu'nda, Kenya'dan gelen basın heyetini kabul etti.
Kaçar, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye olarak Sahra altı ülkelerinin en önemlilerinden biri olan Kenya'yı ve bu ülkeyle olan ilişkileri önemsediklerini belirtti.

Son 14 yıldır AK Parti hükümetleri döneminde, aktif dış politika vizyonu çerçevesinde, birçok ülkede yeni büyükelçilikler açıldığını ifade eden Kaçar, ancak Kenya'da 1968 yılından bu yana Türkiye Büyükelçiliğinin faaliyet yürüttüğünü kaydetti.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin istenen boyutta bulunmadığını vurgulayan Kaçar, Türkiye ve Kenya arasındaki yaklaşık 150 milyon dolarlık dış ticaret hacminin, iki ülkenin potansiyeline bakıldığında çok düşük bir rakam olduğunu bildirdi.

Kaçar, "Türkiye olarak Kenya'nın kalkınmasını, gelişmesini önemsiyoruz. Gerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, gerek sivil toplum örgütlerimiz eliyle Kenya'nın gelişimi noktasında son yıllarda önemli katkılar vermekteyiz. Bundan sonraki süreçte de Kenya ile olan ilişkilerimizin geliştirilmesi ve desteklenmesi noktasında bugüne kadar olan gayretlerimizi artırarak devam ettirme arzusundayız." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.