"Kenya'nın Filistin politikasında bir değişiklik yok"

"Kenya'nın Filistin politikasında bir değişiklik yok"
Kenya Dışişleri Bakanı Cibril: - (Cumhurbaşkanı Kenyatta'nın Doğu Kudüs ziyareti) "Ziyaret konusunda kendim ve devletim adına üzüntülerimi belirtiyorum. Kenya, 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini desteklemektedir"

ADDİS ABABA (AA) - Kenya Dışişleri Bakanı Emine Muhammed Cibril ve Filistin'in Addis Ababa Büyükelçisi Nasri Ebu Ceyş'in, Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta'nın Doğu Kudüs ziyaretini görüşmek üzere bir araya geldiği bildirildi.

Filistin'in Addis Ababa Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ikilinin görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Kenyatta'nın şubat ayında gerçekleştirdiği Doğu Kudüs ziyareti masaya yatırıldı.

Açıklamada Cibril'in, "Kenya'nın Filistin politikasında bir değişiklik yok. Ziyaret konusunda kendim ve devletim adına üzüntülerimi belirtiyorum. Kenya, 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini desteklemektedir" şeklindeki sözlerine yer verildi.

Filistinli Büyükelçi Ebu Ceyş de Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta'nın Doğu Kudüs ziyaretinin kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını kaydetti. Açıklamada Ebu Ceyş'in şu ifadeleri yer aldı:

"Bu ziyaret, Afrika Birliğinin 1967 sınırları dışındaki bölgelerin İsrail işgali altında olduğunu kabul eden kararıyla çelişmektedir. Ziyaretten dolayı üzüntü duyduk."

Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta, şubat ayında İsrail'e yaptığı ziyaret kapsamında, Doğu Kudüs'e de gitmişti. Batı Şeria'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşme isteği ise İsrail makamlarınca engellenmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.