Kerbela oyununa aşure ikramlı gala

Kerbela oyununa aşure ikramlı gala
İslam tarihinin önemli olaylarından birini sahneye taşıyan "Kerbela" oyununun İstanbul galası gerçekleşti.

Beş yıldır Devlet Tiyatroları sahnelerinde Ankara seyircisinin ayakta alkışladığı oyun, yine Ayşe Emel Mesci'nin yönetiminde bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye konuldu. Oyunun galası önceki akşam Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapıldı. Alize Ertem, Aslı Öngören, Berfu Aydoğan, Mert Aykul, Zeynep Göktay Dilbaz, Savaş Barutçu gibi isimlerin yer aldığı 44 oyuncu ve 10 orkestra sanatçısının görev aldığı müzikale tiyatroseverlerin ilgisi de yoğun oldu. Ali Berktay'ın yazdığı oyun, İslam'ın doğuşunda var olan insancıl ve demokratik düşüncelerin iktidar mücadelesiyle geçirdiği dönüşümü, barışçıl bir vurguyla anlatıyor. 

'ÖMRÜME 10 YIL K ATTI' 
İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, "Bu oyunun galasını görmek ve bugüne gelmek, gerçekten benim ömrüme en az 10 yıl katmıştır. Çünkü İstanbul'a bu oyunu mutlaka seyrettirmeliydim. Gelir gelmez, ayağımın tozuyla ilk yaptığım iş, hemen Emel Mesci'yi bulup, bütün kadroyu kurup, bu oyunu buraya getirmek oldu" dedi. Galanın çok özel bir güne denk geldiğini anlatan Yazıcıoğlu, Aşure Günü olduğu için, oyun arasında izleyenlere aşure ikram edildiğini dile getirdi. 

KATLİAM YAPILDI
10 Ekim 680 yılında Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ve akrabaları bugünkü Irak sınırları içindeki Kûfe'ye doğru yola çıktı. Emevi Halifesi Yezid'in ordusu Hz. Hüseyin'in yolunu keserek kendisine biat etmesini istedi. Hz. Hüseyin karşı çıkınca Yezid'in ordusu Kerbela çölünde hepsini şehit etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.