Kerkük'te 3 DAEŞ militanı yakalandı

Kerkük'te 3 DAEŞ militanı yakalandı
IKBY Güvenlik Ajansı, 3 terör örgütü DAEŞ militanın yapılan bir operasyon sonucu yakaladı

KERKÜK (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Kerkük kentindeki intihar eylemcilerinin geçişlerini sağlayıp, saldırı hedeflerini gösteren 3 DAEŞ militanının yakalandığını duyurdu.

Açıklamada, "Güvenlik Ajansı'mıza bağlı anti terör timlerinin uzun uğraşları ve takipler sonucu ele geçen istihbarat bilgileri doğrultusunda, Kerkük kentinde intihar eylemi yapmak isteyen teröristlerin geçişini sağlayıp, onlara hedef gösteren 3 DAEŞ militanı yakalandı." denildi.

Açıklamada yakalanan teröristlerin bir ay önce Musul'un Mahmur ilçesindeki Peşmerge cephesine intihar saldırısı düzenleyen 4 eylemciye yol gösterdikleri kaydedildi.

Teröristlerin isimlerinin yer aldığı açıklamada, "Ebu Usame adı ile tanınan terörist Şakır Nesreddin Kurış, Ebu Halil adı ile tanınan İbrahim Mahmut Esed ve Muhend Nesreddin Kurış yakalandı." bilgisi paylaşıldı.

DAEŞ militanlarının Kerkük vilayetinden sorumlu olduğu ve kent merkezi ile çevresinde intihar eylemi için gönderilen teröristlere hedef ve geçiş kolaylığı sağlamakla görevlendirildikleri kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.