Kesecik Mahallesi doğalgaza kavuşuyor

Kesecik Mahallesi doğalgaza kavuşuyor
Seydişehir’de 2022 yılı doğal gaz çalışmaları Kesecik Mahallesi’nde düzenlenen törenle ve İlçe Müftüsü Adem Bebek’in dualarıyla başladı.

Seydişehir’de 2022 yılı doğal gaz çalışmaları Kesecik Mahallesi’nde düzenlenen törenle ve İlçe Müftüsü Adem Bebek’in dualarıyla başladı.

Programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Cengiz Enerji Proje Müdürü Mustafa Öztürk ve SelçukGaz şirketi yetkilileri ve mahalleliler katıldı.

7-12.jpg

Programda söz alan Kesecik Mahallesi Muhtarı Cafer Sayhan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cengiz ailesine ve Selçuk Gaz yetkililerine teşekkür etti.

3 yıllık bir çalışma programı sonucunda Kesecik Mahallesi ve Seydişehir OSB ‘nin 2022 yatırım programına alındığını kaydeden Cengiz Holding Proje Müdürü Mustafa Öztürk, “Seydişehir Belediye Başkanı’mız Mehmet Tutal Bey’in gerek Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, EPDK VE Enerji Bakanlığı ile görüşmesi sonucu neticesinde Türkiye’de çok nadir olan nüfus olarak bu kadar az bir mahallede doğal gaz çalışması yapmak bize nasip oldu. Mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

9-11.jpg

Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsü kazanan beldelerde doğalgaz paylaşımının nadir olduğunu, Konya ilçeleri arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Doğalgaz çalışmaları kapsamında ilçe merkezimizde doğalgaz hizmeti alamayan 15 evimiz kaldı. Bu evlerin de doğalgaza kavuşması için imar çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında mahallelerimizin de doğalgaza kavuşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçe merkezimize en yakın mahallelerden biri olan Kesecik mahallemizin doğalgaza kavuşması için çalışmalarımızı bugün itibarıyla başlatıyoruz. Kısa süre içerisinde Kesecik mahallemizin büyük bir bölümünü doğalgaza kavuşturmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreç içeresinde inşallah büyükşehir yasasıyla kasaba statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerimizi doğalgaza kavuşturmak için çalışmalarımız devam edecek. Mahallelerimizin doğalgaza kavuşması için biz gayret ediyor, girişimlerden bulunuyoruz. Ancak burada Mehmet Cengiz Bey, Ekrem Cengiz Bey ve Mustafa Öztürk Bey’in gayretleri çok büyüktür. Bölge Milletvekilimiz Ziya Altunyaldız’ın da bizlere bu noktada çok büyük destekleri oldu ve kendilerine teşekkür ediyorum. Tekrardan mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

12-8.jpg

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Adem Bebek tarafından dua edilmesi, kurban kesilmesi ile doğal gaz çalışması başlatıldı.

8-12.jpg

11-7.jpg

10-7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.