Keten tohumunun faydaları

Keten tohumunun faydaları
Keten tohumu, lif, protein, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar yönünden oldukça zengin bir besindir. Bu bileşenler sayesinde keten tohumunun, birçok sağlığa faydası bulunmaktadır.

Keten tohumunun faydaları şunlardır:

Kolesterol seviyelerini oldukça azaltır. Keten tohumu, omega-3 yağ asitleri yönünden çok zengin bir birkidir. Omega-3 yağ asitleri, kandaki LDL (kötü) kolesterol seviyelerini düşürmeye katkı sağlar.
Kalp sağlığını iyi etkiler. Keten tohumu, kalp sağlığının düzenlenmesine yardımcı olan lif, protein ve omega-3 yağ asitleri içermektedir.
Kan şekeri seviyelerini iyileştirir. Keten tohumu, lif bakımından zengindir. Lif, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye destek olur.
Sindirim sistemini destekler. Keten tohumu, lif bakımından zengindir. Lif, sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olur.
Kanser riskini azaltır. Keten tohumu, lignan adı verilen bir antioksidan içerir. Lignanlar, kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Keten tohumu, antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
Keten tohumu nasıl tüketilmelidir?

Keten tohumu, çiğ olarak veya öğütülmüş olarak tüketilebilir. Çiğ keten tohumu, sindirim sistemini zorlayabilir. Bu nedenle, çiğ keten tohumunu tüketmeden önce biraz suda bekletmek tavsiye edilir. Öğütülmüş keten tohumu ise çok daha kolay sindirilir.

Keten tohumu, salatalarda, yoğurtta, çorbalarda ve ekmeklerde kullanılabilir. Ayrıca, keten tohumu yağı da tüketilebilir.

keten.jpg

Keten tohumunun yan etkileri şunlardır;

Keten tohumunun bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak, keten tohumu, östrojen hormonunun etkisini artırabilir. Östrojen hormonu daha çok kadınlarda bulunur bu nedenle, östrojen hormonu kullanan kadınlar, keten tohumu tüketirken dikkatli olmalıdır.

Keten tohumu, birçok sağlık faydası bulunan bir besindir. Düzenli olarak keten tohumu kullanmak, genel sağlığınızı iyileştirmeye destek verebilir.

ketennn-aaa.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.