Kettle'daki su kansere mi neden oluyor? Aynı suyu tekrar kaynatınca ne olur?
113
Kettle'da kalan suyu tekrar kaynatmak kanser mi yapıyor? Bilimsel araştırmalar son noktayı koydu.
213
Evlerde sürekli yapılan bir hareket olan kettle’daki kalan suyu kaynatmak kansere mi neden oluyor?
313
Bunlar zaman zaman konuşulsa da bilimsel araştırmalar sonucu uzmanlar konuyu bir açıklık getirdi. Uzmanlara göre bu risk, suyun kaynatılma sıklığı ve kalitesine göre değişiyor.
413
Sabah kimileri kahve sever, kimileri çay ama herkesin olmazsa olması o kettle’da suyu kaynatmasıdır.
513
Fakat son yıllarda bu konuyla ilgiki can sıkıcı bir muhabbet kapıyı araladı.
613
Kettle’da kalan suyu kaynatmanın kansere neden olabileceği iddiası gündemi salladı.
713
Bu iddialara yapılan bilmsel araştırmalar noktayı koydu.
813
Uzmanların araştırmalarına göre suyu kettle’da bir kere kaynatmak kanser yapmıyor.
913
Ama bu sürekli olarak yapıldığında risklere neden oluyor.
1013
Uzmanların altını çizdiği nokta; Düşük kaliteli musluk sularının tekrar tekrar kaynatılması suda, arsenik, nitrar ve florürü arttırıyor.
1113
Bu minerallerin yüksek dozda alınması ise sinir sistemi, böbrek ve tiroidi olumsuz etkiliyor.
1213
Uzmanlar, kettle’da uzun zaman beklemiş suyun defalarca kez kaynatılmasının minerallerin yoğunlaşmasına sebep olduğunu ve vücutta toksik etki oluşturabileceğini belirtiyor.
1313
Uzmanlara göre en sağlıklısı elbette taze su kaynatmak. Özellikle düşük kaliteli ve kireçli sularda risk her zaman daha fazla.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.