KGC, BİK Genel Müdürü’ne rapor sundu

KGC, BİK Genel Müdürü’ne rapor sundu
Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ı İstanbul’da bulunan BİK Genel Müdürlüğü’nde ziyaret etti.


Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ı İstanbul’da bulunan BİK Genel Müdürlüğü’nde ziyaret etti.


Yerel basın, yapılacak olan yeni düzenlemeler, Dezenformasyon Yasası ve bu yasa kapsamında internet haber sitelerini kapsayan mevzuat çalışmalarına yönelik fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç’a KGC tarafından hazırlanan ve içerisinde Dezenformasyon Yasası ile birlikte haber sitelerinin mevcut yapısı, yapılacak olan değişikliğin yansımaları ve önerilerin yer aldığı bir dosya takdim edildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, yerel medyayı yakından ilgilendiren yeni düzenlemeye ilişkin Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin hazırlamış olduğu raporun Konya basınının beklentileri ile ilgili kendilerine ışık tutacağını; bu çalışmanın aynı zamanda tüm Anadolu basınına da örnek olacağını ifade etti. Erkılınç, “Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri misafirimiz oldular. İnternet haber sitelerini kapsayan mevzuat çalışmalarımıza yönelik kıymetli görüşlerini aktardılar ve hazırladıkları raporu sundular. Ziyaretleri ve emekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

fg9ozrfwyaau-8-1.jpg
KGC Başkanı Sefa Özdemir de “Türkiye genelinde basın bir değişim ve dönüşüm süreci içerisinde. İşini en iyi şekilde yapmanın gayretinde olan Anadolu basını ve özelde Konya basın camiası, her konuda olduğu gibi mesleğimizle ilgili konularda da son derece duyarlı davranmaktadır. Dezenformasyon Yasası ile birlikte dezenformasyonun önüne geçilmeye çalışılacak, bu süreçte işini hakkıyla yapan gerçek gazetecilerin kıymeti daha iyi anlaşılacak, her kişi değil, işin ehli kişiler gazetecilik yapacaktır. Tabi bu dönüşüm süreci kolay olmayacak, belki geçiş sürecinin sancıları yaşanacak. Biz bu sürece en iyi şekilde adapte olabilmek adına ortak bir kanaatle oluşturmuş olduğumuz ve içerisinde önerilerimizin yer aldığı raporu BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç Bey’e sunduk. İnşallah faydalı oluruz” diye konuştu.

fg9ozkiwiaae2gq-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.