Kıbrıs Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Atalay Konya'da

Kıbrıs Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Atalay Konya'da
KONYA (AA) - Kıbrıs Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.Selçuklu Gençlik Platformu'nun (SEGEP) düzenlediği...

KONYA (AA) - Kıbrıs Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Selçuklu Gençlik Platformu'nun (SEGEP) düzenlediği etkinliklere katılmak üzere Konya'ya gelen Kıbrıs Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti.

Konya'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Atalay, "Konya bizim için vazgeçilmez bir şehir. Kıbrıs'ta bulunan çok sayıda Konyalı ailelerimiz var. Buranın kültürü, gelenekleri, yemek kültürü Kıbrıs'ta da yaşanıyor. Bunun için Konya'ya olan gönül bağlılığımız bizim için çok önemli" dedi.

Kıbrıs'ta yaşanan son gelişmeleri de değerlendiren Atalay, şunları kaydetti:

"Kıbrıs bölge olarak gerçekten bir barış adası. Bölgemizde barış fiilen zaten var. Biz barışın devam etmesini ve korunmasını istiyoruz. Türkiye'nin bize karşı gösterdiği hassasiyet, verdiği maddi ve manevi tüm destek bizim orada en büyük dayanağımız. Bizim üzerimize düşen görev orada yaşayan kardeşlerimizin dini isteklerine yeterince cevap verebilmek. Bunu da Kıbrıs Din İşleri Başkanlığı olarak yerine getirdiğimize inanıyorum."

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir de Kıbrıs'ın hem manevi hem de stratejik olarak önemli olduğunu ifade ederek, "Siz Konya için hangi düşüncelere sahipseniz biz de Konya olarak sizlere karşı duygularımız aynı. Kıbrıs gibi manevi değerleri yüksek, geleneklerimizin ve bir çok kültürümüzün aynı olduğu bir yerde sizin çalışmalarınız çok değerli. Orada yaşayan kardeşlerimizin dini bilgilerini geliştirmek ve onlara bu alanda hizmet vermek çok güzel ve bir o kadar da kutsal bir görev" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.