Kıbrıs Gazisini dolandırmaya kalktılar

Kıbrıs Gazisini dolandırmaya kalktılar
Beyşehir'de, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerle uzun süre telefonda konuşan Kıbrıs gazisi, durumdan haberdar olan polis ekipleri tarafından megafonla anons yapılarak dolandırılmaktan son anda kurtarıldı

Beyşehir’de telefon dolandırıcılığı şüphesi ile ilgili ihbarda bulunulması üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, ismi ve eşkal bilgileri verilen 55-60 yaşlarında olduğu belirtilen şahsın mağdur duruma düşmemesi için seferber oldu.
Şehir merkezindeki tüm banka şubelerine ve ATM cihazlarının bulunduğu noktalara giderek önlem alan ve banka görevlilerini uyararak bilgilendiren ekipler, kendilerine verilen telefon numarasını arayarak şahsa numarası sürekli meşgul olduğundan ulaşamadı.
Polis merkezinden gelen anonsla, bu defa şehir merkezindeki kalabalık noktalarda şahsın ismini vererek megafonla anons yapmaya başlayan polis ekipleri, bu yöntemle aradıkları kişiye bir süre sonra ulaşmayı başardı. Bir banka şubesi önündeki parkta dolaşan şahıs, polis ekibinin yanına gelerek anons ettikleri kişinin kendisi olduğunu söyledi. Polis ekipleri, 62 yaşındaki Ramazan Özkan’ın Kıbrıs gazisi olduğunu öğrendi. Kıbrıs gazisi Ramazan Özkan, polisin anonsu sayesinde kendisini telefonla arayan kişilerin telefon dolandırıcısı olan sahte polis ve savcı olduğunu öğrendi. Özkan, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

POLİSİN ANONSU DOLANDIRILMAKTAN KURTARDI

Ramazan Özkan, emniyet müdürlüğünde ifadesine başvurulmasının ardından çıkışta yaptığı açıklamada, Akburun mahallesinde yaşadığını, kahvehanede çay içerken kendisine gelen telefon üzerine özel aracıyla Beyşehir ilçe merkezine geldiğini" anlattı. Telefonla arayan kişilerin, kendisini "emniyet müdürü ve savcı” olarak tanıttığını belirten Özkan, bir örgüte operasyon yapılmakta olunduğunun söylendiğini ve örgütün, kendisinin TC numarasını eline geçirdiğini ve yüklü miktarda para çekeceğinin anlatıldığını söyledi.
Ramazan Özkan, “Acele emniyete gelebilir misin" denildiğini belirterek şunları söyledi: "Arabama bindim, yolda tekrar telefon geldi, bu defa ‘sakın ha emniyete gitme, 100 metre kala orada dur, sivil polisler sizi takip ediyor, orada bekle, şu an operasyon halindeyiz, dolandırıcılar yakalanacak’ dediler. Beyşehir’e gelene kadar benden para pul talep etmediler. Sonra tekrar arayıp bir ‘kuyumcunun yanına gelebilir misin’ dediler. Arabamla geldim, 4-5 bin lira para talebinde bulundular ama kuyumcu arkadaş vermeyince dışarıya çıktım bir arkadaştan bulayım dedim. Yalnız, parayı bankaya yatırmaya hiç niyetim yok. Ben ‘bu işten kuşkulanıyorum, kuşkuluyum, emniyete gideceğim’ diyorum, ‘sakın emniyete gitme. Operasyonu mahvederiz, sakın öyle bir şey yapma’ dediler. Arkadaşlardan para ararken polis anons yaptı ve ‘Ramazan Özkan’ benim dedim. Böylelikle polisin uyarısıyla dolandırılmaktan kurtarıldım.” 
Dolandırılmak istenilen gazi babasını emniyet çıkışında aracıyla almaya gelen oğlu Üzeyir Özkan ise, evden ailesinin telefonla arayıp durum hakkında bilgi verilmesi üzerine telefon dolandırıcılığından şüphelendiğini, babasının sürekli meşgul olup kendisine ulaşamayınca polise ihbarda bulunduğunu belirterek, olayla ilgilenen polise babasını dolandırıcıların elinden kurtardığı için teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.