Kıbrıs müzakereleri

Kıbrıs müzakereleri
AP Başkanı Schulz, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü- "Cumhurbaşkanı Akıncı: - "Avrupa tüm kurumlarıyla Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına desteğini sürdürecek"

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa’nın tüm kurumlarıyla Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına desteğini sürdüreceğini söyledi.

Kıbrıs'ta temaslarını sürdüren Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmeye, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ve ilgililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşme sonrası yaptığı açıklamda, Schulz’la yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Brüksel’e gerçekleştirdiği ziyarette de Schulz’la bir araya geldiklerini, Schulz’un Kıbrıs sorununa oldukça hakim olduğunu dile getirdi.

Schulz’un Kıbrıs sorununun çözümünü canı gönülden isteyen bir kişi olduğunu söyleyen Akıncı, görüşmede Schulz’a Kıbrıs sorununun hangi noktada olduğuyla ilgili bilgi verdiklerini söyledi.

Akıncı, Schulz'un Kıbrıs müzakerelerine ilişkin vermekte olduğu desteğe teşekkür ettiklerini dile getiren Akıncı, Schulz’un da bu desteği bir kez daha tekrarladığını belirtti.

Görüşmenin, AB’nin önemli kuruluşlarından birisi olan AP ile Kıbrıslı Türkler arasındaki ilişkinin daha iyi bir noktaya gitmesi yolunda yararlı bir görüş alış verişi olduğuna dikkati çeken Akıncı, Kıbrıs’ta çözüm için Kıbrıs Türk halkının kararlılığını teyit ettiklerini vurguladı.

Akıncı, Schulz’un var güçleriyle Kıbrıs sorununun çözümüne destek olmaya devam edeceklerini söylediğini belirterek, Avrupa’nın tüm kurumlarıyla Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına desteğini sürdüreceğini kaydetti.

Bugün dünyanın ve bölgenin içinde bulunduğu şartları herkesin bildiğini, dünyanın çeşitli yerlerinde terör saldırılarında yitirilen canları, yaralananları hep birlikte anımsadıklarını dile getiren Akıncı, hemen her gün bir yerlerde ciddi olaylar yaşandığını, terörün, korkunç yüzünü değişik zamanlarda değişik yerlerde sıkça göstermeye devam ettiğini ifade etti.

Teröre tüm insanlığın birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydeden Akıncı, bu çerçevede Brüksel’de meydana gelen olayla ilgili taziyelerini Kıbrıs Türk halkı adına Shulz’a ilettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.