Kıbrıslı Türk ve Yunan iş örgütlerinden müzakerelere destek

Kıbrıslı Türk ve Yunan iş örgütlerinden müzakerelere destek
Kıbrıslı Türk ve Yunan iş adamlarından KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Anastasiadis'e Cenevre müzakerelerini "çözüm planıyla taçlandırın" çağrısı yaptı

LEFKOŞA (AA) - Kıbrıslı Türk ve Yunan iş adamları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'e İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden müzakereleri "çözüm planıyla taçlandırın" çağrısında bulundu.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Sanayi ve Ticaret Odası (KEBE), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Yunanistan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliğinden (UHCCI) oluşan Lefkoşa Ekonomi Forumu, Cenevre'de devam eden müzakerelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Adada işlevsel bir anlaşmanın Kıbrıs'ı Doğu Akdeniz’de istikrar nüvesi haline getireceği belirtilen açıklamada, vatandaşlardan, sivil toplum örgütlerinden, medyadan sürece katkı yapması ve liderlere destek vermesi istendi.

Açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümünün adaya ekonomik faydalar sağlayacağına dikkat çekilerek, "Kıbrıs'ta çözüm adanın bölgedeki ekonomik potansiyelini arttıracak. Kıbrıs sorunu yıllardır uluslararası camianın gündemini meşgul ediyor ve adanın ekonomik potansiyelini gerçek anlamda kullanmasını engelliyor. Cenevre'deki toplantıları çözüm planıyla taçlandırın." ifadelerine yer verildi.

Kıbrıs'ta müzakereler, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin arabuluculuğunda 15 Mayıs 2015'te yeniden başlamıştı.

Müzakereler,
 Ekonomi
, Avrupa Birliği
, Mülkiyet
, Yönetim-Güç Paylaşımı
, Toprak ile Güvenlik ve Garantiler

 olmak üzere 6 temel başlıktan oluşuyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.