Kılca: Aşurenin ruhunda kardeşliğin anlamı saklı

Kılca: Aşurenin ruhunda kardeşliğin anlamı saklı
Karatay Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığı Hicri yılın ilk ayı olan “Muharrem Ayı”nda Şerafettin Camii önünde vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Karatay Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığı Hicri yılın ilk ayı olan “Muharrem Ayı”nda Şerafettin Camii önünde vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Karatay’da aşure geleneğinin yaşatıldığına vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Aşurenin ruhunda kardeşliğin, sevginin ve anlayışın anlamının saklı olduğunu belirtti.

Karatay Belediyesi düzenlediği program çerçevesinde birlik ve beraberliği artıran, kaynaşmayı sağlayan aşure ikram etme geleneğini bu sene de sürdürdü.

Kazanın başına geçen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, kendi elleriyle vatandaşlara aşure ikram etti.

Başkan Hasan Kılca, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Muharrem ayı ve Aşure gününün önemine değinerek Muharrem ayının ve Aşurenin hayırlara vesile olmasını diledi.

asure-gelenegi-2.jpg

Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamının saklı olduğuna vurgu yapan Hasan Kılca; yaptığı konuşmada, İslam dünyası için Muharrem ayının önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Her yıl büyük bir özveriyle aşure geleneğini Karatay’da yaşattıklarını ifade eden Hasan Kılca; “İslam tarihinde çok önemli anlamları ve mesajları olan Muharrem Ayı bize bir arada olmayı öğütlüyor. İslam dünyası olarak birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor. Geleneğimizin bizlere yüklediği sorumluluklar var. Biz de Karatay Belediyesi olarak; “Aşure Günü” münasebetiyle geleneğimizi yaşatmak için aşurelerimizi dağıttık. Programımız sayesinde kaynayan kazanlarda farklılıkları ortaya çıkartarak ortak bir tat yakalıyoruz. Bu güzel tablo gelecek yıllarda da inşallah devam edecektir. Bu vesileyle Muharrem ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

asure-gelenegi-5.jpg

Şerafettin Camii önünde gerçekleştirilen aşure dağıtım programına Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.