Kılıçdaroğlu Ayasofya'ya 'Cuma Namazı'na gidecek mi?

Kılıçdaroğlu Ayasofya'ya 'Cuma Namazı'na  gidecek mi?
Kılıçdaroğlu’nun Erbaş’ın davetini kabul etmediği öğrenildi.

Ayasofya'nın cami olarak kullanılması kararı sonrası açılış 24 Temmuz'da Cuma namazıyla yapılacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş cuma namazı için liderlere davette bulundu. Kılıçdaroğlu’nun Erbaş’ın davetini kabul etmediği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU DAVETİ REDDETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ibadetin kameralar önünde yapılmasını doğru bulmadığını bildirerek daveti kabul etmediği belirtildi.

GEREKÇE: 'KAMERALAR ÖNÜNDE DOĞRU DEĞİL'

CHP kaynakları daveti doğrularken şunları ifade etti: "Bugün bazı gazete ve köşe yazılarına yansıdığı üzere, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş, Ayasofya'da kılınacak cuma namazı için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak davette bulundu. Davet için teşekkür eden Sayın Genel Başkanımız, ibadetin kameralar önünde gerçekleştirilmesini hiçbir zaman doğru bulmadığını belirterek, daveti geri çevirdi. Bilindiği üzere Sayın Genel Başkanımız, Adalet Yürüyüşü sırasında Ramazan Bayramı namazını da küçük bir köy camiinde, kameralara kapalı bir ortamda kılmıştı. Bunun temel sebebi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ibadet Allah için yapılır, siyaset için değil" düşüncesine inanmasıdır."

ÖZTRAK: DAVET İHTİYACIMIZ YOK!

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde basın toplantısı gerçekleştirdi. Ayasofya Camii gündemine ilişkin "Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na Ayasofya'da kılınacak ilk cuma için bir davet geldi mi?" sorusuna karşılık Öztrak şu ifadeleri kullandı: Ayasofya'da namaz kılmak için davete ihtiyacımız yok. Namaza davet, Ezan-ı Muhammedi ile olur. Namaz için hiç kimsenin ayrıca bir davete ihtiyacı yoktur. Namaz kılmanın protokolü olmaz.

İMAMOĞLU DA KATILMAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da Cuma günkü namaza katılmayacağı öğrenildi. İmamoğlu'nun Ayasofya'da ilk namaz yerine Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü nedeniyle Ankara'da düzenlenecek olan etkinliğe katılacağı belirtildi.

İHTİYAÇ YOK DEMİŞTİ

Yunanistan’da uluslararası Delphi Ekonomi Forumuna telekonferasla katılan İmamoğlu’nun, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile birlikte katıldığı panelde Moderatör gazeteci Alexis Papachelas’ın “Ayasofyanın ibadete açılması ile ilgili düşüncelerinizi nedir” sorusuna, “Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var" cevabını vermişti. İmamoğlu ayrıca, “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmadığını” belirtmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.