Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayını tarif etti!

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayını tarif etti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir ittifak modeli mesajı verirken, cumhurbaşkanı adayının devleti, ekonomiyi ve dış politikayı bilen bir isim olacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2023 seçimleri öncesinde kurulan Altılı Masa'ya benzer bir ittifak modelinin yeniden hayata geçirilebileceğine ilişkin ifadeler kullandığı aktarıldı. Kılıçdaroğlu'nun ayrıca gelecekteki cumhurbaşkanı adayına ilişkin dikkat çeken bir profil çizdiği belirtildi.

CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, TV100'de katıldığı “Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık” programında Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yarkadaş'ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, CHP'nin önümüzdeki süreçte siyasette belirleyici bir rol üstleneceğini ve yeni siyasi formüller üzerinde çalışacaklarını söyledi.

“YİNE BENZER BİR FORMÜLÜ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Yarkadaş'ın aktarımına göre Kılıçdaroğlu, Altılı Masa deneyimine atıfta bulunarak benzer bir ittifak modelinin yeniden gündeme gelebileceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun, “Altılı Masa'yı kurdum, Altılı Masa'yla yüzde 48,5 oy aldım. Yine benzer bir formülü hayata geçirerek kazanacağız” dediği aktarıldı.

Bu ifadeler, Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki dönemde geniş tabanlı bir ittifak seçeneğini yeniden değerlendirdiği yönündeki iddiaları gündeme taşıdı.

CUMHURBAŞKANI ADAYI İÇİN DİKKAT ÇEKEN TARİF

Yarkadaş ayrıca Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adayına ilişkin de değerlendirmede bulunduğunu aktardı.

Buna göre Kılıçdaroğlu, adayın devleti ve ekonomiyi bilen, dış politikadaki sorunlara hâkim olan ve çözüm üretebilecek bir profile sahip olması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun aktarılan sözlerinde, “Devleti bilen, ekonomiyi bilen, dış politikadaki sorunlarımızı bilen ve çözüm üretebilecek bir cumhurbaşkanı adayımız mutlaka çıkacak” ifadeleri öne çıktı.

Yarkadaş'ın açıklamalarına ilişkin haberlerde, Kılıçdaroğlu veya CHP tarafından bu aktarımı ayrıca doğrulayan bir açıklama yapılmadığı da belirtildi.

Böylece Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında, hem yeni bir ittifak modeli hem de cumhurbaşkanı adayının taşıması gerektiğini ifade ettiği özellikler gündeme gelmiş oldu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.