Kılıçdaroğlu Erzurumlulara Sordu: Neden AK Parti'ye Oy Veriyorsunuz?

Kılıçdaroğlu Erzurumlulara Sordu: Neden AK Parti'ye Oy Veriyorsunuz?
Erzurum'da bir çay ocağına giden ve işsizlik oranının nasıl olduğunu soran Kılıçdaroğlu; "Bütün bu olumsuzluklar varken neden iktidar partisine oy veriliyor?" dedi.

Erzurum merkez Palandöken ilçesindeki 2 çay ocağına giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oturanlardan kimin çay ısmarlayacağını sordu. Buyurun genel Başkanım diye davet edilmesi üzerine 3 kişinin oturduğu bir masaya geçti.

Seçimlerde Erzurum'dan CHP'nin bir milletvekili çıkarmasını isteyen Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 4 yıl süreyle yetki verilmesini talep etti. Erzurumlular'ın kendisine şans vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, belediyede çalışan bir işçinin taşeron işçilere kadro var mı sorusunu yanıtladı. Kılıçdaroğlu taşeron işçilerin sendikalaşması halinde işten ayrılması durumunda 16 maaş tazminat alma hakkının Anayasa Mahkemesi'nden çıkacağını söyledi.

"NEDEN AKP'YE OY VERİYORSUNUZ?"

Erzurum'da işsizlik oranının nasıl olduğunu soran Kılıçdaroğlu, "Benim merak ettiğim birşey var. Fabrika yok, işsizlik var, tarım da bitiyor. Bütün bu olumsuzluklar varken neden iktidar partisine oy veriliyor. Erzurumlu'nun oturup düşünmesi lazım. Benim çocuğum işsiz. Hadi 5 yıl izin verdim geldin yönettin, tamam hadi bir 5 yıl daha verdin. O da tamam. Benim çocuğum büyüdü yine işsiz. 1970'lerden beri Erzurum'u tanıyorum. O zaman denilirdi ki Erzurum Doğu'nun Paris'i. Eee buyurun şimdi ne Paris'i" diye konuştu.

FAİZLER ARTACAK KORKUSU İLE OY VERİYORUM

Kılıçdaroğlu'nun sorusu üzerine çiftçilik yapan Süreyya Tekman neden AK Parti'ye oy verdiğini anlattı. Çiftçi Tekman, Başkanım ben söyleyeyim niye oy verdiğimi. Ben çiftçilik yapıyorum. Devlet beni borçlandırmış. Herkes borçlu . Yani biraz ağır olacak ama Rusya'nın komünizm rejimi gibi. Millet korkusundan oy veriyor. Ben AK Partiyi sevmiyorum, bir dönem oy verdim. Çiftçi zor durumda, borçlu korkusundan oy veriyor. 70-80 bin lira borcum var. Faizler artar diye korkuyorum, ondan oy veriyorum. Köylü arkadaşların tümü öyle. Bir kısmı da makarna, un, kömür alıyor. O yüzden oy veriyor dedi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA DEVLET YOK

Bir başka vatandaşın Açılım nedeni ile Güneydoğu'yu fiilen teslim etmişiz. Siz açılımı destekliyor musunuz Polis yerinden canlanamıyor, asker kışladan çıkamıyor. Erzurum'un Tekman ilçesinin girişinde 'Kürdistan'a hoş geldiniz yazıyormuş' sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi

Bilmiyoruz ki destekleyelim. Bilmediğin şeyi nasıl destekleyeceksin. Ne olduğunu bilmiyoruz ki. Benim bildiğim Doğu'da, Güneydoğu'da devlet diye bir şey yok. Devletin mahkemesi, vergi dairesi çalışmıyor. PKK orada mahkeme kurmuş. Erzurumlular oturup düşünecek.

"SEN TAYYİP ERDOĞAN'DAN DAHA NURLUSUN"

İkinci gittiği çay ocağında bu kez alkışlarla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu'na halka tatlı ikram edildi. Tatlıyı elinde tutan Kılıçdaroğlu, Bunu da duyarlarsa, bunu da onun elinden alalım derler diye espri yaptı. Bir vatandaş Yaşa Kılıçdaroğlu, bizi kurtar bu Tayyip Erdoğan'dan ülke gitti diye bağırdı. Geçimini kaçak sigara satarak yapan başka bir vatandaş ise 42 dosyası olduğunu, 6 kez cezaevine girip çıktığını halen daha kendisine kaçak sigaradan işlem yapıldığını söyledi. Suçlu olduğunu ancak iş göremez raporu olduğu için bu işi yaptığını belirten vatandaşa Kılıçdaroğlu, Senin sattığın sigara dolayısıyla kazandığın para helal. Çünkü sen hırsızlık, yolsuzluk yapmıyorsun, kul hakkı yemiyorsun. Diyorsun ki ben sigarayı satıp evime ekmek götürüyorum, yoksa aç kalacaksın. Eskiden yerli sigaramız, tütünümüz vardı. Bu Dadaşların hırsıza yolsuza pabuç bırakmaması lazım dedi.

Başka bir vatandaşın Genel başkanım anam avradım bak yeminle Tayyip Erdoğan'dan yüzün nurlu. Harbi nurlu vallahi sözü ise Kılıçdaroğlu'nu güldürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.