Kılıçdaroğlu, yine Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya sahip çıktı

Kılıçdaroğlu, yine Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya sahip çıktı
"Bakın açıkça söylüyorum; haksız yere içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var. Benim vicdanım kabul etmiyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bakın açıkça söylüyorum; haksız yere içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var. Benim vicdanım kabul etmiyor. Belki onlar hayatlarının hiçbir döneminde CHP'ye sempati de duymadılar, oy da vermediler ama bizim görevimiz adalettir, haksızlığa karşı durmaktır." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Önümüze konulan tablo hiçbirimizin kabul etmeyeceği türden bir tablo. Dışarıda tam bir kuzu 'şahsım', ama gözleri gülüyor Biden'ı görünce. Türkiye böyle bir tablo ile hiç karşılaştı mı? En büyük derdi ne? Acaba ben onunla 1 saat oturabilir miyim? Acaba onunla bir fotoğraf çektirebilir miyim, el sıkışabilir miyim? Şu geldikleri hale bak. Utanmaz mısınız böyle bir şeyden? Bu devletin itibarı yok mu Allah aşkına, bu devletin bir saygınlığı yok mu acaba? Yeter ki kendisini huzuruna kabul etsin, bir on dakika, 1 saat görüşebilsin. Böyle yapacak ki onun şürekası onu kahraman ilan edecek. 'Oturdu, konuştu, meydan okudu, esti gürledi' diye yazacaklar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde farklı, Türkiye'ye geldiğinde farklı olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Yüz seksen derece karakter tamamen değişmiş oluyor. Biden'ı görünce gözleri gülüyor, Türkiye'ye gelince çatık kaşlı... Tehditler, gözaltılar, hapisler, yalanlar. Sanayiciyi bitiriyor, esnafı bitiriyor, halkı bitiriyor, farklı bir tablo ile karşı karşıyayız. Kağıt toplayıcısını dövdürüyorlar, altın teri ile kağıt toplayanı dövdürüyorlar, elindeki çekçeği alıyorlar. En fakire, en garibana güç gösterisi yapıyor, dışarıda yapamıyor... Baskıcı yüzünü millete layık görüyor." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.