Kılıçdaroğlu'ndan 'Kobani' operasyonuyla ilgili HDP'ye destek ve dayanışma mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kobani' operasyonuyla ilgili HDP'ye destek ve dayanışma mesajı
HDP’den görüşmeyle ilgili olarak yapılan açıklamada, “İktidarın partimize yönelik başlattığı intikam saldırısına karşı Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar’ı arayarak dayanışma mesajını iletti” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 37 vatandaşın öldürüldüğü, 761 kişinin yaralandığı, kamu mallarının yakılıp yıkıldığı Kobani olaylarıyla ilgili HDP’ye yönelik gerçekleştirilen göz altıların ardından Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ı telefonla arayarak görüştüğü ve dayanışma ve destek mesajı ilettiği bildirildi.

HDP'den konu ile ilgili yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Mithat Sancar’ı telefonla aradığı, görüşmede Mithat Sancar'ın, soruşturma ile ilgili ayrıntıları paylaşarak hükümetin içeride ve dışarıda büyük bir siyasi çıkmaz yaşadığını ileri sürdüğü ve bu nedenden ötürü HDP’ye yönelik saldırılarına hız vererek bu durumun üzerini örtmeye ve yeniden güç kazanmaya çalıştığını iddia ettiği söylenildi.

Mithat Sancar'ın görüşmede, 'saldırı' olarak nitelediği soruşturmanın esas olarak HDP üzerinden bütün muhalefete yönelik olduğunu ileri sürdüğü, soruşturmaya karşı gelen sözde tepkileri önemsediklerini söylediği bildirildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ise bu operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inandıklarını iddia ederek HDP’ye geçmiş olsun dileklerini ilettiği söylenildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, söz konusu soruşturmanın muhalefete yönelik 'saldırı ve operasyon' olduğu yönünde skandal iddialarda bulunarak, bunun iktidarın her alandaki sıkışmışlığı ile bağlantılı olduğunu öne sürdü.

 

Dayanışma mesajı verdi!

Açıklamada ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile destek ve dayanışma duygularını paylaştığı da bildirildi.

 

322988.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.