Kılıçdaroğlu’nun Akşener ziyareti sonrası tartışmalar alevlendi

Kılıçdaroğlu’nun Akşener ziyareti sonrası tartışmalar alevlendi
Kılıçdaroğlu'nun dün Meral Akşener'e yaptığı sürpriz ziyaret sonrası siyasi arenada tartışmalar yeniden alevlenirken gazeteci Ahmet Hakan şaşkınlığını, "Ben bile barışmanın bu kadar hızlı olacağını düşünmüyordum" sözleriyle dile getirdi

28 Mayıs hezimeti sonrası partinin ikiye bölündüğü, bir kısmının destek verdiği, İBB Başkanı İmamoğlu ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın başını çektiği grubunda istifasını istediği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e İYİ Parti Genel Merkezi'nde sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti. Kılıçdaroğlu'na ziyareti sırasında Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın eşlik etmişti.

Ziyaret sonrası Ankara'da kulisler hareketlenirken Kılıçdaroğlu'nun "tebrik ziyareti" adı altında Akşener'den yerel seçimler için ortaklık talep ettiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu’nun Akşener ziyareti sonrası tartışmalar alevlendi

KURULTAYDA SERT SÖZLER SÖYLEMİŞTİ: "HESAP SORACAĞIM..."

Akşener, seçim öncesi "kumar masası", "noter masası" diyerek kalktığı 6'lı Masa'ya yeniden dönmüş seçim sonrası ise sert sözler söylemişti.

İYİ Parti Kurultayı'nda konuşan Meral Akşener, "İstanbul seçimini biz değil HDP kazandırdı. Efendim bilmem nerenin seçimini biz değil HDP kazandırdı. Yuh muh yok. Bugün hesaplaşıyoruz. Hesap veriyorum. Sonra hesap soracağım. Artık bu partide şımarıklık bitmiştir. Hadsizlik bitmiştir. Saygısızlık bitmiştir. Herkes haddini bilecek. Sonrası çok ilginç. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı. Biz hariç. O gün anladım ki, İYİ Parti, önemli bir kesim tarafından tehdit görülüyor; sadece iktidar değil, muhalefetin bir bölümü için de…" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun Akşener ziyareti sonrası tartışmalar alevlendi

AHMET HAKAN ŞAŞIRDI: "BEN BİLE BU KADAR HIZLI OLACAĞINI BEKLEMİYORDUM"

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesini bugünkü köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan yazısında, "Düne kadar sağdan soldan işittiğimiz cümleler şunlardı: Millet İttifakı bitti. İYİ Parti artık CHP’yle bir araya gelmez. Akşener, CHP’ye karşı zehir zemberek. Bense temkinli gidiyor, “Acele karar vermeyin, yakında barışırlar, yeniden birleşirler” deyip duruyordum. “Yakında” derken de en az iki üç ay sonrasına işaret ediyordum. Dün Kılıçdaroğlu ile Akşener’in bir araya geldiklerini görünce... “Ben bile barışmanın bu kadar hızlı olacağını düşünmüyordum” diyerek tebessüm ettim." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.