Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen:- "Siyaset bir sorumluluk makamıdır, siyasilerin de bu makama uygun davranması beklenir. Kılıçdaroğlu en kısa sürede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan özür dilemelidir"- Memur-Sen Kadınlar Komis

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri üzerine, "Siyaset bir sorumluluk makamıdır, siyasilerin de bu makama uygun davranması beklenir. Kılıçdaroğlu en kısa sürede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan özür dilemelidir" dedi.
Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasilerin kullandıkları dil ve üsluba dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun bugünkü sözlerinin bir ana muhalefet partisi liderine hiç yakışmadığını, bugünkü ifadeleriyle ölçüsüz konuşmalarına bir yenisini eklediğini söyleyen Esen, şöyle konuştu:
"Eğer siyasetçinin muhatabı bir kadınsa kişi dil ve üslubuna iki kere dikkat etmelidir ama maalesef Kılıçdaroğlu'nun dilinin bu konuda ayarı yok. Bu konuda daha önce de birçok vukuatı bulunan Kılıçdaroğlu'nun sözleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Siyaset bir sorumluluk makamıdır, siyasilerin de bu makama uygun davranması beklenir. Kılıçdaroğlu, en kısa sürede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan özür dilemelidir."
- "Tüm kadınlara yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz"
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal da Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ağza alınmayacak nitelikte olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu'nu ilk olarak CHP'li kadınların kınamasını beklediklerini dile getiren Öçal, "Her fırsatta kadın haklarından bahseden bir siyasetçinin bir kadına yönelik hakaret içeren sözler kullanması kabul edilemez. Bahse konu sözler, günlük hayat içerisinde dava konusu olduğu gibi çalışma hayatı içerisinde de önce disiplin, ardından da işten atılma sebebidir. Biz bu sözleri Sayın Bakanın nezdinde tüm kadınlara yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz ve kınıyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.