Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Demir: - "Siyasilerin kullandıkları dile ve üsluba dikkat etmesi gerekir. Özellikle de bir siyasetçinin muhatabı bir kadınsa dil ve üslubuna iki kere dikkat etmelidir. - Yakutiye Belediye Başkanı Korkut:- "Bir kadına

ERZURUM (AA) - AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini kınadı.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, siyasetin bir sorumluluk makamı olduğunu, siyasilerin de bu makama uygun davranması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Ramazanoğlu'na ilişkin sözlerini tüm kadınlara yapılan bir hakaret olarak kabul ettiklerini ve kınadıklarını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu en kısa sürede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan özür dilemelidir. Siyasilerin kullandıkları dile ve üsluba dikkat etmesi gerekir. Özellikle de bir siyasetçinin muhatabı bir kadınsa dil ve üslubuna iki kere dikkat etmelidir. Bu konuda daha önce de birçok pervasız konuşması bulunan Kılıçdaroğlu'nun ağza alınmayacak nitelikteki bu sözleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Kendisini ilk olarak CHP'li kadınların kınamasını bekledik. Her fırsatta kadın haklarından bahseden bir siyasetçinin bir kadına yönelik hakaret içeren sözler kullanması kabul edilemez."

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir kadına, bir bakana, bir anneye yönelik sözlerinin son derece çirkin olduğunu belirterek, "Kendisinin de eşi, çocukları, annesi var. Aynı şey kendi eşine söylense acaba ne şekilde tepki verir. Bir hanımefendiye, bir bakana bunun söylenmesine inanamıyorum. Bakan'ımız Sema Ramazanoğlu'nu yakinen tanıyan birisiyim. Nezaket ve zarafet abidesi diyebileceğimiz bir insan. Bu ne ahlaksızlık, ne edepsizlik, şaşkınım." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.