Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini protesto etti

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da bazı sivil toplum kuruluşları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini protesto etti.

Ortak Fikir Platformu öncülüğünde Şair Nabi Kültür Merkezi önünde toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, "Kılıçdaroğlu istifa", "Ahlaksız Kılıçdaroğlu" ve "CHP zihniyeti istifa" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Handan Karataş, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik söylediği sözlerin kabul edilemez olduğunu ve bu saygısızlığı Türkiye'deki bütün kadınlara yapılmış saydıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini mecliste alkışlayarak destek veren özellikle kadın milletvekillerini anlamakta güçlük çektiklerini ve onları da kınadıklarını belirten Karataş, "Kılıçdaroğlu'nun siyasi tarihinde kara bir leke olarak yar alacak olan bu ifadeler, bundan sonraki neslin zihninde temsil ettiği partiyi ve sessiz kalan CHP'lileri de mahkum edecektir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun öncelikle Bakan Ramazanoğlu'ndan ve tüm kadınlardan özür dilemesi gerektiğini aktaran Karataş, Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Basın açıklamasına destek için imza kampanyası başlatacaklarını aktaran Karataş, şöyle devam etti:

"Dinimizin yücelttiği ve değer verdiği annelik gibi kutsal bir sıfatla onore ettiği kadını, cinsel bir meta seviyesine düşürme seviyesizliğini gösteren ve bu sözlerin arkasında olduğunu deklare eden şahsın ana muhalefet partisi gibi bir makamda olması büyük bir talihsizliktir. Belirli bir kadın seçmen kitlesi bulunan bir parti başkanı tarafından sarf edilmesi, durumun vehameti ve kadına karşı şiddet ve taciz konusunda bir arpa boyu kadar yol gidememiş olduğunun göstergesidir. Kadınlar ve anneler olarak bizi ayrıca düşüren ve yaralayan şudur ki o sözlerin sarf edildiği ortamda bulunan kadın milletvekillerinin bu sözlere karşı tepkisiz olması ve hatta o sözleri alkışlaması olmuştur. Bu durum ana muhalefet partisinin toplumsal ayrışmayı sürüklediği noktayı gözler önüne sermiştir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.