Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
Gaziantep'te KADEM üyeleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Ellerinde pankartlarla Gaziantep Adliyesi'ne gelen dernek üyeleri kadınlar adına açıklama yapan avukat Adalet Çıngı, Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Ramazanoğlu'na ilişkin sarf ettiği "ahlak dışı ithamların siyaset tarihinde benzerine rastlanmamış bir seviyesizlik" olduğunu söyledi.

Cinsiyete yönelik aşağılayıcı ifadeler içeren sözel şiddetin fiziksel şiddet kadar kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çıngı, "Kılıçdaroğlu'nun bir kadın siyasetçiye yönelik sarf ettiği cinsiyetçi ve ahlaksız sözlerine karşı tepkimizi duyurmak, bu cinsiyetçi siyaset diline 'dur' demek, toplumun bu şiddet diline artık yeter dediğini göstermek için bugün burada Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmak için toplandık." dedi.

Toplumsal ayrışmayı körükleyen her türlü söylemin üretilmesi ve yayılmasının toplum ve siyasal barış açısından tehlikeli olduğunu kaydeden Çıngı, şöyle devam etti:

"İfade özgürlüğü sınırlarını aşıp nefret söylemine varan bu şiddet yüklü politik dil, bizi bir arada tutan toplumsal zeminin kaybolmasına da neden olmaktadır. Kadınlar olarak, kadınlara yöneltilen cinsiyetçi ve ahlaksız politik dili reddediyoruz. Kamuoyunu toplumsal ve insani değerlerimize sahip çıkmaya insanlık onurunu korumak için çaba göstermeye davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından kadınlar adliye binasına girerek Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.