Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Kurt:- "Sayın Bakan'a insanlık onuruna duyduğumuz hassasiyet gereği söz konusu ifadeleri tekrarlamaktan kaçınıyor, siyasi rakibini cinsiyet ayrımcılığının en çirkin haliyle vurmaya çalış

KAYSERİ (AA) - Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Kurt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Sema Ramazanoğlu hakkında sarf ettiği, ifade etmekten hicap duyacakları ahlaka aykırı ithamlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirtti.

CHP Genel Başkanlığı koltuğunun önemli bir koltuk olduğunu ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

"Ülkenin siyasetinde etkin rol oynayan, oynaması beklenen ana muhalefet genel başkanlığı görevini üstlenen bir kişinin, kadın hakkında bir konuşma yaptığı sırada kullandığı ifadeler, dünyanın hiç bir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmamaktadır. Kadının insan haklarını savunmaya kuvvetle sarılması gereken siyasi temsilcilerin, kadın siyasi rakiplerini cinsiyet temelli aşağılamaya çalışması, çirkin olduğu kadar büyük bir çelişkidir de. Evrensel değerleri, adabımuaşereti ve ahlak kurallarını hiçe sayarak, sadece siyasi rakibini yok etmek adına her türlü sözel şiddeti meşru görerek ulaşılan izansızlık hali, toplumsal şiddeti ve kutuplaşmayı körüklemektedir. Bizler inanıyoruz ki genel başkanlığını yürüttüğü oluşum içerisindeki vatandaşlarımız da en az bizler kadar üzüntü içerisindedirler. Sayın Bakan'ın insanlık onuruna duyduğumuz hassasiyet gereği söz konusu ifadeleri tekrarlamaktan kaçınıyor, siyasi rakibini cinsiyet ayrımcılığının en çirkin haliyle vurmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyor ve kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.