Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözleri

Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözleri
DOKASİFED Başkanı Kafkas: "Bizler iş adamları olarak, siyasi liderlerin toplumu bölen ve kışkırtan açıklamalardan ziyade demokrasi ışığında, çözüm odaklı ve uzlaşmacı bir yaklaşım göstermelerini bekliyoruz"

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED) Başkanı Zeyyat Kafkas, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine ilişkin, "Bizler iş adamları olarak, siyasi liderlerin toplumu bölen ve kışkırtan açıklamalardan ziyade demokrasi ışığında, çözüm odaklı ve uzlaşmacı bir yaklaşım göstermelerini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kafkas, yaptığı yazılı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iç savaş çağrısı yaparcasına, 'Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz' demesini büyük bir üzüntüyle ve hayretle karşılıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bunun milli iradeye ve demokrasiye yakışmayan bir tavır olduğunu vurgulayan Kafkas, şunları kaydetti:

"Sorumluluk sahibi siyasiler söylemleriyle silaha değil, sandığa ve demokrasiye vurgu yapmalıdır. Bu talihsiz beyanat kahramanca mücadele eden ve bu uğurda şehit, gazi olan güvenlik kuvvetlerimiz için bir hakarettir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını bir iş dünyası toplantısında yapması da bizleri ayrıca üzmüştür."

Kafkas açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bizler iş adamları olarak siyasi liderlerin toplumu bölen ve kışkırtan açıklamalardan ziyade demokrasi ışığında, çözüm odaklı ve uzlaşmacı bir yaklaşım göstermelerini bekliyoruz. CHP gibi köklü bir partinin lideri konumundaki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce vatandaş, sonra da iş insanları olarak maksadını aşan açıklaması için bir özür bekliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.