Kilis'e düşen roket mermileri

Kilis'e düşen roket mermileri
Kilis Valisi Tapsız: - "Kilis'e atılan mermilerin aslında Türkiye'ye atıldığını herkesin bilmesi lazım"

KİLİS (AA) - Kilis Valisi Süleyman Tapsız, " Kilis'e atılan mermilerin aslında Türkiye'ye atıldığını herkesin bilmesi lazım"dedi.

Tapsız, Suriye tarafından atılan roket mermileri sonucu yaralanan vatandaşları ziyaret etmek için geldiği Kilis Devlet Hastanesi bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DAEŞ bölgesinden 4 roket atılması sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Tapsız, biri ağır 6 kişinin ise yaralandığını anımsattı.

Hayatını kaybedenlerden birinin 53 yaşında Suriye vatandaşı bir çoban olduğunu, 3'ünün de yine Suriyedeki çatışmalardan kaçarak kente sığınan bir ailenin çocukları olduğunu aktaran Tapsız, "Yaşanan çatışmalardan hayatını kurtarmak üzere ilimize gelmiş Suriyeli ailenin yaşadığı bir eve düştüğü için 3 küçük yavrumuz burada hayatını kaybetti. 6 yaralımız var bunlardan yine 5'i Suriye vatandaşı biri 13 yaşında bir Türk vatandaşı. Yaralılardan sadece birisinin durumu ağır, diğerlerinin durumu hafif ve ayakta tedavi ediliyorlar. Belki bir saat sonra onlar da taburcu olacaklar." ifadelerini kullandı.

- "Roketlerin atıldığı yerler TSK tarafından tarumar edildi"

Tapsız, roketlerin atıldığı yerlerin hudut birlikleri tarafından mevzilerinin anında tespit edilip ateş destek unsurlarınca imha edildiğini bildirdi.

Yapılan bu tür eylemlere TSK'nın karşılık vermediği dedikodularının gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Tapsız, şunları kaydetti:

"Türk silahlı kuvvetleri karşılık vermiyor gibi dedikodular çıkıyor vatandaşımız emin olsun roketlerin atıldığı mevzilerin anında tespiti yapılıyor. TSK tarafından anında kesinlikle ve kesinlikle imha ediliyor. Tarumar ediliyor. Bundan herkes emin olsun. Kilis son 5 yıldır hoşgörünün, misafirperverliğin, şefkatin ve merhametin en güzel örneklerini bugüne kadar gösterdi. Bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Hemşehrilerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sağduyulu ve metanet içerisinde bir duruş sergileyeceklerine canı gönülden inanıyorum. İlimizin huzur ve istikrarını bozucu eylemlere karşı verebileceğimiz en iyi cevabın birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutmak olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet yaralılarımıza şifa diliyorum. Kilis'e atılan mermilerin aslında Türkiye'ye atıldığını herkesin bilmesi lazım."

Tapsız, zaman zaman kentte gösterilen bazı olumsuz tepkilerin doğru olmadığını belirterek, yapılan saldırılara misli ile karşılık verildiğini anımsattı.

Suriye tarafında pikapların üstüne monte edilmiş silahlarla eylemler olabildiğini dile getiren Tapsız, " İbni Haldun'un dediği gibi 'Coğrafya kaderdir' eğer bu bölgede yaşıyorsak zaman zaman bazı sıkıntılar olacaktır. Ama ümit ediyorum ki Suriye tarafında barış, huzur ve istikrar bir an önce sağlanır. Dolayısıyla bizde ülkemizde daha huzurlu günlere geleceklere kavuşuruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.