Kilis'e roket mermilerinin düşmesi

Kilis'e roket mermilerinin düşmesi
Belediye Başkanı Kara: - "Angajman kuralları çerçevesinde güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yaptı. Kilis'te şu anda durum sakin"

KİLİS (AA) - Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis'e roket mermilerinin düşmesinin ardından angajman kuralları çerçevesinde güvenlik güçlerinin gerekli müdahaleyi yaptığını belirterek, "Kilis'te şu anda durum sakin" dedi.

Kara, Suriye'den atılan roket mermilerinin düşmesi sonucu biri çocuk 2 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

İlk patlamanın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" çerçevesinde kadınlar için düzenlenen etkinlik sırasında hastane yakınlarında meydana geldiğini belirten Kara, ikinci merminin ise olay mahalline gittiği sırada hemen yanlarına düştüğünü kaydetti.

Son bir saat içerisinde 8 roket mermisinin kentin çeşitli yerlerine düştüğünü kaydeden Kara, "Bunun sonucunda üzülerek söylemek istiyorum 2 kişi hayatına kaybetti bir çocuğumuzda yaralandı. Kilis'e geçmiş olsun diyorum. Özellikle Kilis halkına olaylar neticesinde provokasyona gelmeyip evlerine ve iş yerlerine hızlı bir şekilde çekildikleri ve kalabalığa karışmadıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Olayın ardından kısa bir sürede Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a ulaştıklarını belirten Kara, "Bakanımız, Genelkurmay Başkanımızla görüşüldü. Angajman kuralları çerçevesinde güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yaptı. Kilis'te şu anda durum sakin. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.