Kilis'te "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısı

Kilis'te "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısı
AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Çelebi: "AK Parti, özellikle anayasa veya diğer alanlarda olsun, herhangi bir yasa çıkarmadan önce milletimizin gelip görüşlerini alır"- AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Uysal: "Yeni anayasa yapılırke

KİLİS (AA) - Kilis'te AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığınca "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısı düzenlendi.

Bir otelde tertiplenen toplantıya, AK Parti Halkla İlişkiler başkan yardımcıları Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve eski Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi katıldı.

Yeni anayasa çalışmaları, başkanlık sistemi, terörle mücadele ve şehrin sorunlarının ele alındığı toplantıda konuşan Çelebi, sivil toplum kuruluşlarıyla görüş alış verişinin önemini vurguladı. Çelebi, Kilis'teki sivil toplum kuruluşlarıyla güncel konulara ilişkin bir beyin jimnastiği yapmak istediklerini söyledi.

AK Parti'nin 2002 yılından beri bu tür toplantıları düzenlediğini belirten Çelebi, "AK Parti, özellikle anayasa veya diğer alanlarda olsun, herhangi bir yasa çıkarmadan önce milletimizin gelip görüşlerini alır. Bu talepler doğrultusunda gerekli yasal çalışmayı yaptıktan sonra TBMM'ye sunar. Anayasa konusunda, başkanlık sistemi konusunda, terör konusunda ve ilinizin sorunlarıyla ilgili görüşlerinizi almak için buradayız." diye konuştu.

Ekrem Çelebi, toplantıda belirtilen her görüşün Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletileceğine dikkati çekti.

Burhanettin Uysal da gündemdeki en önemli konulardan birinin yeni anayasa çalışmaları olduğunu söyledi.

Yeni anayasanın oluşturulmasında sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin önemine dikkati çeken Uysal, "Yeni anayasa yapılırken sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin olması gerekiyor. Burada söyleyeceğiniz şeyler çok önemli. Biz bunun için ülkemizin birçok iline gidiyoruz." dedi.

Türkiye'nin her zaman zor durumdaki ülkelere sahip çıktığını dile getiren Uysal, bunun en güzel örneklerinden birinin Kilis halkı oluğunu kaydetti.

Daha sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, görüşlerini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.