‘Kimseye gel Konyaspor'a başkan ol demedim’

‘Kimseye gel Konyaspor'a başkan ol demedim’
Konyaspor’a kurumsal olarak ciddi anlamda destek verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ancak yetimin, öksüzün parasını kulübü kurtarmak için harcayamayacaklarını söyledi.

 

 

Konyaspor’a kurumsal olarak ciddi anlamda destek verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ancak yetimin, öksüzün parasını kulübü kurtarmak için harcayamayacaklarını söyledi. Konyaspor’da bir yönetim olduğunu bunu da delegelerin seçtiğine dikkat çeken Altay, “Ben de kimseyi arayıp ‘gel başkan ol seni destekliyoruz’ demedim. Benim görevim seçilen başkana destek olmak. Hilmi beyin dürüstlüğüne, şeffaflığına Konyaspor’un haklarını sonuna kadar koruduğuna şahidim” diye konuştu

 

 

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyaspor’a ciddi anlamda destek verdiklerini belirterek ancak yetimin, öksüzün parasını kulübü kurtarmak için harcayamayacaklarını söyledi. Kafem ve Beysu’yla kurumsal olarak Konyaspor’a ciddi destek verdiklerini ifade eden Başkan Altay, “Konyaspor şehrin önemli markalarından biri. Biz ilk kez kurumsal olarak destek olduk. Kafem ve Beysu olarak sponsor oluyoruz.  5 yıllık bir anlaşma yaptık. Ciddi de bir desteğimiz var ama bizim görevimiz ya da yapacağımız destek olmak dua etmekten başka da öteye gitmez” dedi.

‘KİMSEYE GEL BAŞKAN OL DEMEDİM’

Konyaspor’da bir yönetim olduğunu bunu da delegelerin seçtiğine dikkat çeken Altay, “Sonuçta bir yönetim var. Konyaspor’un delegeleri bu yönetimi seçiyorlar. Ben de kimseyi arayıp gel başkan ol seni destekliyoruz demedim. Benim görevim seçilen başkana destek olmak. Konyaspor’un iyi yönetilmesi lazım, dışardan dökme suyla değirmen dönmez. İyi yönetmek lazım, sportif başarı elde etmek lazım, akıllı davranmak lazım” dedi.

‘HİLMİ KULLUK’UN DÜRÜSTLÜĞÜNE ŞAHİDİM’

“Hilmi beyin dürüstlüğüne, şeffaflığına Konyaspor’un haklarını sonuna kadar koruduğuna geçen dönemden de şahidim” diyen Başkan Altay, “Bir şanssızlık oldu, umuyorum bir kaza olmaz. Konya’nın ligden düşmesi şehirde bir travma oluşturur. Çok iyi bir seyirci kitlesi oluştu. Birkaç transfer de yapıldı, umuyorum doğru yerlere doğru adamlar almışlardır. Biraz da sabırlı ve destek olmak lazım ”ifadelerini kullandı.

‘YETİMİN PARASINI KONYASPOR’A HARCAYAMAYIZ’

İşler kötü gidince dönüp “hadi belediye kurtarsın” anlayışının doğru olmadığını ifade eden Başkan Altay, “Biz kamu kaynağı kullanıyoruz. Yetimin, öksüzün parasını Konyaspor’u kurtarmak için harcayamayız. Biz kurumsal olarak iki marka ile destek olduk ama işler kötüye gidince, borçları belediye ödesin, belediye kurtarsın olmaz” dedi.

‘BU İŞ BELEDİYELERİN BOYUNU AŞTI’

Futbolda dönen paraların belediyelerin boyunu aşan noktalara geldiğini ifade eden Altay, “Yüz milyonlarca paradan bahsediyoruz. Böyle bir para olsa biz neler yaparız. Belediyelerin profesyonel spor kulüplerine para aktarması yasal olarak mümkün de değil zaten. Bu işler belediyelerin boyunu aşan hale dönüştü.  Konyaspor için çok kötü bir senaryo düşünmüyorum” diye konuştu.

‘İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI KONYA İÇİN BÜYÜK ŞANS’

İslam İşbirliği Teşkilatı İslami Dayanışma Spor Federasyonu tarafından 4 yılda bir organize edilen İslami Dayanışma Oyunlarının beşincisinin 2021 yılında Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Altay şunları söyledi: “2021 İslam Oyunları da Konya için çok önemli bir dönüm noktası. Bu sadece tesislerin yapılması açısından kıymetli değil. Mutlaka tesisler yapılacak düzenlenecek ama 2 şeyi çok önemsiyoruz. Bir, Konya’nın marka değeri açısından çok önemli bir iş, 10-12 gün boyunca tüm dünya 50’nin üzerinde İslam ülkesi Konya’da olacak. İki, Konya’da bir spor kültürünün oluşması adına çok önemli. Bunu gençliğin spora katkısı, gençlerin spor yapması diye algılayabilirsek çok daha güzel olur. Bu proje de Konya için çok önemli bir katkı.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum