Kiracı ve ev sahipleri dikkat: Kiralarda zam sınırı kalkıyor

Kiracı ve ev sahipleri dikkat: Kiralarda zam sınırı kalkıyor
 Editör
2022 yılında kira fiyatlarındaki ani artışı önlemek amacıyla getirilen ve 1 Temmuz 2023'e kadar uzatılan yüzde 25 zam sınırı sona eriyor

Yükselen enflasyon nedeniyle ortaya çıkan konut krizi ve yüksek kira artışlarının önüne geçmek geçtiğimiz senelerde yüzde 25 kira artışı sınırı uygulamaya getirildi. Kira artış sınırı uygulaması 2 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek, kira artışı TÜFE rakamlarına göre yapılabilecek.

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla ev sahipleri, kira bedellerini bu oranla sınırlamak zorunda kalmayacak. Bu durum, kiracılar için artan kira maliyetleri anlamına gelebilir.

KİRA ARTIŞ SINIRI NE OLACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Kira sınırlamasına dikkat çeken Bakan Şimşek, "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum. Etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Devam etmesi yönünde yapılan bir çalışma yok. Zaten bir süreliğine o düzenleme yapılmıştı. Çok büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.