Kirchner'den, İngiltere İşçi Partisi'nin Yeni Lideri Corbyn'e Tebrik

Kirchner'den, İngiltere İşçi Partisi'nin Yeni Lideri Corbyn'e Tebrik
Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, İngiltere İşçi Partisi’nin yeni lideri Jeremy Corbyn’e bir tebrik mektubu gönderdi

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, "iyi bir Latin Amerika dostu" olarak tanımladığı İngiltere İşçi Partisi’nin yeni lideri Jeremy Corbyn’in zaferini kutlamak üzere bir tebrik mektubu gönderdi.

Devlet Başkanlığı Sarayı Casa Rosada’dan yapılan resmi açıklamada Kirchner, Corbyn’in zaferinin siyaseti halka hizmet için ekonomiyi de yurttaşların refahına hizmet olarak görenler için bir başarı olduğunu belirtti. 

Arjantin Devlet Başkanı, bu sonucu barışı savunan ve çatışmalara barışçıl çözüm arayanlar için de zafer olarak gördüğünü ifade etti.

İşçi Partisi’nin yeni liderini "umudun zaferi" tabiriyle öven Kirchner, Corbyn’in Falkland Adaları’nın egemenliği konusunda Arjantin’in diyalog çağrılarını İngiliz Parlamentosu’nda desteklediğini kaydetti.

Kirchner, Corbyn’in Arjantin’in insan hakları mücadelesinde ve akbaba fonları olarak tanımlanan aşırı faizci tahvil sahiplerine karşı da açık bir şekilde Arjantin lehine bir duruş sergilediğini hatırlattı.

İşçi Partisi’ni sosyalist kökenlerine döndürme sözü verdiği belirtilen Corbyn'in hem partisinde hem de İngiltere’de bir değişim başlatabileceği belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.