Kırgız Albay Asanaliyev'den TSK'ya teşekkür

Kırgız Albay Asanaliyev'den TSK'ya teşekkür
Türkiye'de yapılan kalp ameliyatıyla sağlığına kavuşan Kırgız Albay Asanaliyev:"Türk doktorları sayesinde görevimi eskisinden daha iyi yapar duruma geldim"

BİŞKEK (AA) - Türkiye'de yapılan kalp ameliyatıyla sağlığına kavuşan Kırgız Albay Kayrat Asanaliyev, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) minnettar olduğunu söyledi.

Kırgızistan'da geçen yıl kalp rahatsızlığı teşhisi koyulan ve ameliyatı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yapılan Kırgızistan Milli Muhafız Birliği Daire Başkanı Albay Asanaliyev, ailesiyle Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Gökhan Peker'i ziyaret etti.

Ziyareti sırasında kendisini yeniden hayata bağlayan TSK'ya, GATA doktorlarına ve Türk halkına teşekkür eden Asanaliyev, "Bir süredir göğüs ağrısı çekiyordum. Kırgızistan'da doktorlar teşhis koydu ama yaşım ve tıbbi imkansızlıklar nedeniyle ameliyatın riskli olduğu söylendi. Beni Türkiye'ye gönderdiniz. Sağlığıma kavuştum. Şahsınızda hem TSK'ya ve ameliyatı gerçekleştiren ekibe hem de Türk halkına teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Albay Asanaliyev, Türkiye'de ameliyat olmadan önce sağlığının çok kötüleştiğini belirterek, Türk doktorları sayesinde görevini eskisinden daha iyi yapar duruma geldiğini söyledi.

Görüşmenin sonunda Asanaliyev, Peker'e Kırgız kalpağı ve milli çalgısı "komuz", eşi Rahat Asanaliyev de Peker'in eşine çiçek ve şal hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.