Kırıkkale'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kırıkkale'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.Kaymakamlık, belediye ve müftülük tarafından bir...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Kaymakamlık, belediye ve müftülük tarafından bir düğün salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Ferhat Özen, Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Arif Bayrak, sevgili Peygamberin doğumunun bu yıl 1445'inci ve Kutlu Doğum Haftasının 27'nci yılının kentte büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti.

Sevgili Peygamberin doğumunun Müslümanlar ve bütün insanlık için en önemli bir gün olduğunu vurgulayan Köse, "Sevgili Peygamberimiz oluşturduğu toplumun harcını tevhid ve vahdet üzerine yani birlik, kardeşlik, emniyet, yardımlaşma, dayanışma, sevgi ve dostluk üzerine inşa etmiştir. Ensar ile muhacir arasında oluşturduğu kardeşlik örneği dünyaya en güzel örnek teşkil etmiştir." diye konuştu.

Etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler ve ilahiler okundu, semazen gösterisi yapıldı. Programın sonunda katılımcılara yemek ikram edildi.

Kırıkkale'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kırıkkale'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.