Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov:

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov:
“Rus yönetimi, aynı 1944’te Kırım Tatar halkını yarımadadan sürgün eden Sovyet yönetimi gibi hareket ediyor”

KİEV (AA) - Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, Rus yönetiminin, Kırım Tatar halkını aynı 1944’te yarımadadan sürgün eden Sovyet yönetimi gibi hareket ettiğini söyledi.

Çubarov, 1944 sürgünü ve sonuçları ile 2014 işgalinin tehditleri konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Kırım yarımadasındaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Rus yönetiminin Kırım’ı işgali sonrası yarımadayı Kırım Tatar halkından temizleme işlemine başladığını belirten Çubarov, “Rus yönetimi, aynı 1944’te Kırım Tatar halkını yarımadadan sürgün eden Sovyet yönetimi gibi hareket ediyor. 18 Kırım Tatarı şu anda hapishanede bulunuyor. Bunlardan 14’ü terör saldırılarına hazırlıkla suçlanıyor. Bu liste önümüzdeki günlerde uzayacak” diye konuştu.

Rus yönetiminin farklı bir tablo çizerek Avrupa'yı kandırmaya çalıştığına dikkat çeken Çubarov, “İşgal yönetimi elden geldiğince Avrupalıları farklı bir tablo çizerek kandırmaya çalışıyor. Kırım Tatarlarına karşı değilmiş de uydurulan teröristlerle mücadele ediyorlarmış gibi gösteriyorlar. Amaçları aynı Stalin döneminde olduğu gibi, baskı ile Kırım Tatarlarını yarımadadan temizlemek. Ancak şimdi hibrit yöntemi ile bunu yapıyorlar. Kırım Tatarlarını baskıyla kendi topraklarını terk etmeye zorlamak istiyorlar.” dedi.

Çubarov, Rus yönetiminin, Kafkaslarda yaptığı gibi Kırım halkını karşı karşıya getirmek için faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Çubarov, Kırım Tatarlarından oluşan ayrı bir askeri birlik oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti.

Refat Çubarov, "Bizim çocuklarımızı, gençlerimizi kendi halkına karşı çıkması için askeri eğitim kurumlarına yönlendiriyorlar. Elimizdeki bilgiye göre, 14 genç Kırım Tatarı Rusya Federal Güvenlik Servisi’nde yüksek eğitim almak için seçildi."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.