Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin durdurulması

Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin durdurulması
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko:-"Bu, yarımadanın yerli halkı üzerinde Stalin politikalarının yeniden canlandırılmasıdır"

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya’nın Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerini durdurma kararı almasına sert tepki gösterdi.

Poroşenko, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, yarımada halkı üzerinde Stalin politikalarının yeniden canlandırıldığını öne sürdü. Poroşenko, “Kırım Tatar halkı üzerinde tutuklamalar ve siyasi mahkemeler onlar (Rusya) için az geldi, bütün Meclisi yasaklamaya karar verdiler. Direktifle bütün halkın sesini kısmayı, temsil hakkını ve haklarını savunmalarını ellerinden almaya çalışıyorlar. Bu, Rus işgalcilerin hukuksuz ihlal ettiği Kırım’da temel insan hak ve özgürlüklerinin ihlalidir. Bu, yarımadanın yerli halkı üzerinde Stalin politikalarının yeniden canlandırılmasıdır” ifadesini kullandı.

Her gün Kırım halkının işgal nedeniyle yeni bir tehdit ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Poroşenko, “Uluslararası topluma sesleniyorum, bu kanunsuzluk ancak Rusya’nın yarımadayı ilhaktan vazgeçmesi, yarımadadan işgalci askerlerini tamamıyla çekmesiyle durdurulabilir” açıklamasını yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.