KIRMIZI ALARM

KIRMIZI ALARM
Konya’nın havası kırmızı alarm vermeye devam ediyor. Mevsimsel ve coğrafi etkinin yanı sıra kalitesiz yakıtlar, artan araç sayısı ve diğer etkenler şehirde nefes almayı bile zorlaştırıyor

Haberin videosu için tıklayın

 

NEFES ALINAMIYOR

Konya’da hava kirliliği gün geçtikçe artıyor. Mevsimsel etki (sis ve buğu) ve coğrafi koşulların (şehrin ovada yer alması ve hakim rüzgar yoksunluğu)  yanı sıra araç sayısındaki hızlı artış, sanayileşme ve kalitesiz yakıt kullanımı hava kirliliğini tetikliyor.

Son günlerde kirlilik iyice artarken özellikle astım hastaları ve solunum yolu rahatsızlığı yaşayanlar kirli hava nedeniyle adeta nefes alamaz durumda.

VALİLİK’TEN UYARI

Konya Valiliği de yazılı bir açıklama yaparak kirli hava nedeniyle uyarılarda bulundu. Yapılan uyarılarda, “Kış mevsiminde yaşanan sisli, puslu ve rüzgarın hızının çok düşük olduğu günlerde havadaki kirlilik parametreleri hemen dağılmamakta, atmosferde asılı kaldıklarından etkili olabilmektedir. Vatandaşlarımızın hava kirliliğinin insan sağlığına muhtemel etkilerinden korunması için gerekli tavsiyelere uymalı” denildi.

İŞTE O TEDBİRLER

1- Yaşlılar, engelliler, hamileler ve küçük çocuklar ile astım gibi kronik rahatsızlığı olanları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalıdır.

2- Mümkün olduğunca şehir içi ulaşımda özel araçların yerine toplu taşıma araçları kullanılmalıdır.

3- Halkımız tarafından, ilimizde alınan Mahalli Çevre Kurulu kararında belirtilen kalitede kömür kullanılmalıdır.

4- Doğalgaz kullanımının zorunlu olduğu yerlerde kesinlikle kömür kullanılmaması, zorunlu olmadığı yerlerde ise doğalgaz dönüşümlerinin biran evvel gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

 

Pusula objektiflerine dün öğleden önce yansıyan görüntüler şehir üzerine adeta kabus gibi çöken kirli havayı gözler önüne seriyor.

dsc_1077.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum