Kırmızı bülten ve ulusal arama listesinde yer alan 15 kişi Türkiye’ye getirildi

Kırmızı bülten ve ulusal arama listesinde yer alan 15 kişi Türkiye’ye getirildi
Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 6 zanlı Türkiye’ye iade edildi.

Suç örgütlerine yönelik operasyonlar hem yurt içinde hem de uluslararası alanda hız kesmeden sürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 9 kişi ile ulusal düzeyde aranan 6 şüphelinin daha Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu.

Gürcistan, Almanya, Karadağ, Azerbaycan, Yunanistan ve Kuzey Makedonya’da yakalanan şüphelilerin; cinayet, cinayete teşebbüs, uyuşturucu ticareti, cinsel istismar, yaralama, yağma, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi ağır suçlardan arandığı bildirildi.

Türkiye’ye getirilenler arasında, 2023 yılında Bodrum’da eski eşi ile kızını öldürdüğü iddiasıyla aranan bir zanlının da yer aldığı belirtildi. Bakan Yerlikaya, suçluların nereye kaçarlarsa kaçsınlar yakalanacağını vurgulayarak, “Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü üyelerini ve zehir tacirlerini tek tek ülkemize getireceğiz, kaçış yok” mesajını verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.