Kırmızı et fiyat fırtınası kasapları da vurdu! Rekabet Kurulu düğmeye bastı

Kırmızı et fiyat fırtınası kasapları da vurdu! Rekabet Kurulu düğmeye bastı
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı:- "Ramazan öncesi anormal fiyat artışları oldu.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, bazı firmaların ramazan öncesi kırmızı ette fiyat artışına giderek fırsatçılık yaptığını belirterek, fiyat artışlarından kasap esnafının da rahatsız olduğunu söyledi.

''FIRSATÇILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ''

Başkan Yardımcı, her ramazandan bir hafta önce kırmızı ete zam olduğunu fakat bu sene ramazandan 25 gün önce spekülatörlerin, aracıların ve bazı büyük et tedarikçilerinin anormal fiyat artışına sebep olduğunu bildirdi. Her ramazan öncesi fırsatçılık yapmak isteyenlerin çıktığını aktaran Yardımcı, "Bu fiyat yükselişlerinden kasap esnafı da rahatsız, et satışlarını haliyle yarıya düşürdü. Bu sektörde Rekabet Kurumunun kırmızı et sektörüne yönelik yürüttüğü faaliyetler çok önemli." diye konuştu.

''TÜRKİYE'DE YETERLİ HAYVAN VARLIĞI VE KIRMIZI ET VAR''

Et fiyatlarını büyük firmalar, et tedarikçilerinin çıkarttıklarını belirten Başkan Yardımcı, '' Bu firmalara daha önce para cezası da uygulanmıştı. Bakanlığımız, daha önce olduğu gibi Et ve Süt Kurumu olan illerde esnafa et desteği verirse piyasayı çok iyi hale getirir. Biz önceki ramazanlarda kırmızı ete zam yapmamıştık fakat fırsatçılık yapmak isteyenlerin fiyat artışı sebebiyle bu sene çok anormal yükseliş ortaya çıktı. Federasyon olarak, Tarım ve Orman Bakanımız ve Rekabet Kurumu Başkanımızla da görüştük. Biz Federasyon olarak hem Bakanlığımızın hem de Et ve Süt Kurumunun yanındayız" dedi.

''RAMAZANDA VATANDAŞIMIZ KIRMIZI ETE RAHAT ULAŞMALI''

Ramazan dolayısıyla fırsatçılık yaparak fiyat yükseltenlere yönelik müdahale edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Yardımcı, ''Eğer müdahale olmazsa büyük firmalar bunu devamlı uygulayacak ve fırsata çevirecek. Kırmızı etin besin değeri çok yüksek, kalsiyum, fosfor, A, B, D vitaminleri ve kan hücrelerini yenileyen tek mineral kırmızı ettir. Federasyon olarak fiyatları yükselten spekülatörlere biz de fırsat sunmayacağız. Bizim derdimiz ramazanda vatandaşımızın kırmızı ete rahat ulaşabilmesidir. Onun için bize ulaşan tüm şikayetleri ilgili birimlere iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.