Kırşehir Valisi Şentürk:

Kırşehir Valisi Şentürk:
"Nevruz da bütün bayramlarda olduğu gibi birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, paylaşmanın ve hoşgörünün en üst seviyeye çıktığı önemli günlerdir"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, nevruzun tüm bayramlarda olduğu gibi birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve hoşgörünün en üst seviyeye çıktığı önemli günlerden olduğunu belirtti.

Şentürk, nevruz bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, baharın başlangıcını simgeleyen nevruzun, bolluk ve bereketin simgesi ve müjdecisi olarak yüzyıllardır Türk toplumunda bayram olarak kutlandığını ifade etti.

Kültür değerlerini gittiği her coğrafyaya taşıyan Türk milletinin, nevruzu da coşku ile kutladığını belirten Şentürk, şunları kaydetti:

"Anadolu'da ve Orta Asya'dan Balkanlara kadar olan coğrafyada barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramı olarak kutlanan nevruz, Türk kültürünün yayıldığı her bölgede köklü ve zengin bir geçmişe sahiptir. Bazı kesimlerce değişik değerlere ve olaylara atfedilerek kutlanan nevruz, tüm toplumlarda bayram olarak kutlanmaktadır. Nevruz da bütün bayramlarda olduğu gibi birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, paylaşmanın ve hoşgörünün en üst seviyeye çıktığı önemli günlerdir. Herkesin nevruzu da bu anlayışla kutlanmasını temenni ediyorum. Milletimizin ve tüm Kırşehirlilerin Nevruz Bayramı’nı kutluyor, birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine vesile olmasını diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.