Kırşehir'de kamu hastanelerine yeni cihazlar alınacak

Kırşehir'de kamu hastanelerine yeni cihazlar alınacak
KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kaman Devlet Hastanesine yeni cihazların...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kaman Devlet Hastanesine yeni cihazların alımıyla ilgili Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığında önemli bir görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ile kente yapılacak sağlık yatırımları ve cihaz alımlarıyla ilgili girişimlerini sürdürdüklerini ifade ederek, Kırşehir Sağlık Müdürü Dr. Selçuk Büyüker, Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Alpaslan Kuş ve Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş ile tıbbi cihazlar ve atanacak doktorlar konusunu görüşmek üzere Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığında görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki diyaliz cihazlarının 6'sının 20 bin saatlik ömrünü tamamladığını dile getiren Arslan, bu cihazların yerine yenilerinin gönderilmesi hususunda görüşmeler gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Kaman Devlet Hastanesindeki eskiyen röntgen cihazının yerine yenisinin alınmasının da gündeme alındığına işaret eden Arslan, şu bilgileri verdi:

"Bu cihazın yerine 100-150 bin liraya mal edeceğimiz bir dijital röntgen cihazı alıyoruz. İhale sürecini başlattık. Yakın zamanda günümüz teknolojisine uygun bir cihaza sahip olmuş olacağız. Kaman'daki diğer iki ihtiyacımız ise tomografi ve endoskopi cihazları. Kaman Devlet Hastanesinde kullandığımız tomografi cihazımız ekonomik ömrünü tamamlamış ve bazı bakım ihtiyaçları hasıl olmuş durumda. Bu cihaz aynı zamanda eski teknolojiye sahip olduğu için bakımını yaptırmak yerine yeni teknolojiye sahip bir cihazın Kaman'a kazandırılması hususunda görüşmeler yaptık. Bu cihazın maliyetinin 400 ila 500 bin lira arasında olacağını tahmin ediyoruz."

Salih Çetinkaya da hastanelerin doktor ihtiyacını takip ettiklerini belirterek, "Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine atama döneminde kadın doğum, endokrinoloji, çocuk cerrahi ve yeni doğan alanlarında uzmanların gönderilmesi hususunda gerekli istişarelerimizi yaptık. Kaman'a ise kadın doğum, kardiyoloji, üroloji, çocuk, biyokimya, enfeksiyon, fizik tedavi ve ortopedi alanlarında uzman doktorların kazandırılması gündemimiz de yer alan diğer önemli husus idi." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.