Kırşehir'de öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı

Kırşehir'de öğrencilere kuru üzüm dağıtıldı
Kırşehir'de, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtımına başlandı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtımına başlandı.

Okullarda kuru meyve tüketimi alışkanlığının kazandırılması ve öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmeleri amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının başlattığı ortak çalışma kapsamında Kırşehir'de, her perşembe günü anaokulu ve ilkokullarda kuru üzüm dağıtılacağı bildirildi.

Merkez İlkokulu'nda düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Kırşehir Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol, Kırşehir’de bugün itibariyle öğrencilere kuru üzüm dağıtımının başlandığını belirtti.

Vali Yardımcısı Gürbüzerol, "2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren ülke genelinde resmi ve özel bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine 25’er gram olmak üzere haftada sadece perşembe günleri veli izin belgesi alınan öğrencilere dağıtılacaktır. Üzüm dağıtım programımız 4 hafta sürecektir. İlimizde anaokulları, anasınıfları ve ilkokullar olmak üzere 106 okulumuzda 15 bin 232 öğrenciye kuru üzüm dağıtılacak. 242 öğrencimiz ise veli izni olmadığı için program dışında kalmıştır." şeklinde konuştu.

Dağıtım törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, İl Halk Sağlı Müdürü Bekir Demirbaş, İl Milli Eğitimi Müdürü Osman Elmalı, Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Fatih Gümüş, okul müdürü ve öğretmenler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.